Czołgiem
Z niniejszym postem wstępuje w szeregi startujących w "Konkursie plastikowym". Jest to też mój pierwszy post na tym forum więc prosze o zezwolenie wejścia na pokład

Interesuje się modelarstwem plastikowym redukcyjnym przeszło 8 lat, a od 4 na poważnie. Kręci mnie głównie pancerka w 1/72, ale dla relaksu skubne w 1/48 i 1/35.
Nie będę orginalny i też wystartuje z "teciakiem"

- tak wyszło - robie go na zamówienie klientowi i akurat wpadłem w dobrym czasie bo jego budowe właśnie rozpocząłem.
Model to Revell 03130 -skleja sie sam i nie ma przy jego budowie żadnych problemów. Nie ma tu czegoś jak nadlewki i etc. Dołorzyłem mu alu lufe ABER 72L-08.

Budowe rozpocząłem od sklejenia układu jezdnego:

Następnie pomalowałem juz wstępnie w ramkach gąsienice. Ułatwi mi to dalsze malowania podwozia, gdyż je maluje przed sklejeniem do nadwozia.

Dalej, po wycięciu z ramek, skleiłem wanne z nadbudówką, pierwsze szczegóły oraz wieże wraz z aluminiową lufą ABER:

A na tym zdjęciu widać jak ładnie prezentuje się lufa ABER

:

Wypadało by wywiercić wydechy - zdjęcia pokazują, że są jeszcze do poprawki :->
A przy wywiercaniu ich posłużyłem się m.in. takimi małymi wiertłami oraz końcówkami dentystycznymi:

A tu dalsze elementy do przyklejenia:

...i widok układu jezdnego na sucho przyłożonego z nadwoziem:
I to by było narazie na tyle, jeszcze troche przeróbek mnie czeka więc nie będzie tak pięknie
CDN...