Model ten oceniam na 4+ jeśli chodzi o to co daje Nam producent, ładnie spasowane części, bardo dobre kalki, nawet sporo szczegółów w standardzie. Blaszka Aber'a pozwoliła na dodanie kolejnych, których wykonanie z plastiku byłoby niemożliwe, osobiście niektóre elementy z blaszki pominąłem gdyż nie dał bym sobie z nimi rady

Kolor bazowy to dark yellow od Valleyo, całość była kryta bezbarwnym akrylem Revell'a tuż przed wash'em i suchym pędzlem i poprawkami olejnymi. Na to wszystko poszedł pył z pasteli dla plastyków.
A tak wracając do zestawu, to Tamiya oferuje Nam także kompletny silnik do tego modelu wraz z małym warsztacikiem, jest to na pewno ciekawa propozycja jeśli chcielibyśmy zrobić dioramę z tym modelem

Ostatecznie model wyląduje na dioramie która powstanie w przyszłości, a dokładniej wtedy gdy zbiorę potrzebną mi dokumentację na temat 15Panzerdrenadier Div. Sizilien 1943.
Klapa bagażnika nie jest przyklejona gdyż ostatecznie będzie otwarta a raczej otwierana przez figurę, która czeka obecnie na pomalowanie w najbliższych tygodniach.
A tera zdjęcia:

Tu jest LINK do czegoś w stylu relacji jeśli kogoś interesuje jak powstawał model.
Zdjęcia były robione przy lampce niestety. Gdy tylko zaświeci słonko u mnie zrobię też co nieco w plenerze.
Z tego miejsca chciałbym zachęcić do wyrażenia opinii na temat tego modelu jak i mojej pracy i zabiegów nad nim. Konstruktywna krytyka mile widziana

Pozdrawiam r-t.