M 923 A1 Italeri 1:35

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Paulsch

M 923 A1 Italeri 1:35

#1 Post autor: Paulsch » 2011-12-14, 17:31

Witajcie:)
Jako swiezak na wstepie chcialbym sie przywitac. Z modelarstwem za wiele wspolnego nigdy nie mialem, ot jakis tam mutt, tankietka oczywiscie bez gasienic bo wtedy uznalem ze to zatrudne, kilka samolotow sklejonwe wszystko w okresie podstawowki. Gdzies to sentymentalnie zawsze lezalo we mnie, mutt i tankietka stoja dumnie na polce... No i nadszedl ten czas gdy przez glupote zobaczylem m923....
zawsze marzylo mi sie sklejenie ciezarowki. tak wiec zamowienie poszlo, stare farbki humbrola odkurzylem ze strychu przytaszczylem kawalek blatu i zaczela sie wielka przygoda...
patrzac na wasze modele az mnie sciska by kiedys zrobic tak dobry model jak te tu..
A wiec koniec gadaniny do rzeczy:

Obrazek
tu moje male marzenie:)

Zastanawiam sie czy zrobic go z karabinem paka jak w instukcji czy moze nie probowac jednak cos zmieniac? Ogolnie zamiar byl pudelkowy, ale jesli podpowiecie mi jak osiagnac cos takiego:
Obrazek
to chyba sie na to skusze. A wiec pytania moje brzmia, skad wziac zbiorniki? Przypominam to moj pierwszy model od 10 lat wiec prosze o wyrozumialosc i przepraszam za mase glupich pytan, ktore padna.

Prace wygladaja tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
draznia mnie te linie przy baku i kolo stopnia, domyslam sie ze trzebaby bylo zaopatrzyc sie w szpachle i tak probowac sie tego pozbyc?
Maluje pedzlem, gdyz areografu sie nie dorobilem jeszcze (masa wydatkow zwiazanych z firma.. szlag zawsze wybieram drogie hobby) :D

Obrazek
Probowalem sie bawic troche w "upiekszanie modelu" wiec z gory prosze o rady i wszystko co sie da;D
Boje sie malowania pedzlem reszty czesci, kabiny itd.. na ramie znalazlem jeden zaciek, proby stworzenia "blota" jedynie pedzlem z farba nie byly chyba dobrym pomyslem wiec poki co nie dodalem zdjec podwozia, prawdopodobnie po prostu pomaluje jeszcze raz rame a brudzeniem zajme sie pozniej... jeszcze nie wiem jak i czym:)
Tu moje male pytanie, w sumie moze ono pasc pod koniec, ale gdzie w takiej ciezarowce (zwlaszcza gdybym sie zdecydowal na przerobke pod cysterne) moze podwozie brac rdza?
Pozdrawiam i czekam na rady i krytyke
Pawel

Paulsch

#2 Post autor: Paulsch » 2011-12-18, 21:21

zdecydowalem, ze bede robil wersje ze zdjecia. Czy mozecie mi podpowiedziec jak pomalowac? i jakich kolorow uzyc? mam jedynie satynowa 71 humbrola w odcieniu piaskowym.... Malowac bede niestety pedzlem... Mam zamiar polozyc szary podklad i na to jakis z piaskowych kolorow... tylko jak uzyskac ten kolor?:) Bede mega wdzieczny za pomoc... no i skad wynalezc te zbiorniki na pake?

spike

#3 Post autor: spike » 2011-12-18, 21:26

Witam :mrgreen:

Kiedys takiego zrobilem tylko bardzo czystego jak zwykle
Mily modelik do roboty

Paulsch

#4 Post autor: Paulsch » 2011-12-18, 21:33

poki co skleja sie przyjemnie, gorzej, bo czasu brakuje...

spike

#5 Post autor: spike » 2011-12-18, 22:24

Sorry za off-topic
To jeden z 1 modeli z plastiku co robilem

Foty teraz robilem :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Twitch
Kontakt:

#6 Post autor: Twitch » 2011-12-20, 17:14

Paulsch pisze:poki co skleja sie przyjemnie, gorzej, bo czasu brakuje...
Ale pokazuj fotki z dalszych poczynań... może ktoś z forum zauważy to co Ty nie i będzie dało się to poprawić.
Dajesz dalej z tą wielką stopą :mrgreen:

Paulsch

#7 Post autor: Paulsch » 2011-12-20, 23:44

oj no niestety chwilowo troche w rozjazdach jestem, a model w domu wiec aktualizacja dopiero po nowym roku moze sie uda:) No iczekaja mnie poprawki... wkurzaja mnie te szwy na baku, trzeba to poprawic, wybrac sie do sklepu po farby i bede dzialal dalej:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie i warsztaty”