Horch Kfz 15 - Italeri 1:35

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RysiuMajster
Kontakt:

#46 Post autor: RysiuMajster » 2011-06-28, 20:39

Witam
Tak jak Wiciu mówi podpisuję się pod sposobem pędzlowania który zamieścił :) jedyna uwaga taka abyś używał miękkiego dużego pędzla (np. italeri 7-9, milano itp.)

Awatar użytkownika
Twitch
Kontakt:

#47 Post autor: Twitch » 2011-06-29, 17:56

Witam wszystkich

Postanowiłem tak relaksacyj nie, bez żadnych spięć skończyć mojego Horch'a. Od razu mówię że drugi raz nie czyściłem go z farby wiec malowanie może pozostawiać wiele do życzenia, zaledwie kilka elementów z niego starałem się pomalować według waszych rad (myślę że z pozytywnym efektem) :-) Będzie kilka troszkę rażących elementów: złamało mi się jedno lusterko (postaram się je przykleić tak żeby nie było widać śladu po złamaniu) i czyszcząc szyby nie wziąłem pod uwagę że zmywacz do paznokci może naruszyć powierzchnię (wychodzi na to że nie będzie miał szyb) Jutro jak go skończę wystawie zdjęcia... a waszym zadaniem będzie wskazanie jak najwięcej miejsc i rzeczy nad którymi będę musiał popracować.

Jak pisałem w innym temacie na wypłatę chce zakupić
http://modelplast.redcart.pl/p/4/177/ta ... cerna.html
To będzie mój pierwszy pojazd gąsienicowy (nie ukrywam faktu że tego się boje) ale chce z tym modelem stanąć na wysokości zadania.
Będzie to mój najdłuższy temat ponieważ nie będę chciał sklejać go na własną rękę i własnymi metodami, będę liczył na jak największą pomoc z waszej strony :-)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Twitch
Kontakt:

#48 Post autor: Twitch » 2011-06-30, 19:05

Model uważam za zakończony :-) wątpię żeby udało mi się coś jeszcze z niego wykrzesać... kilka niedociągnięć sam już zauważyłem na zdjęciach. resztę pozostawiam w waszych rękach.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
RysiuMajster
Kontakt:

#49 Post autor: RysiuMajster » 2011-06-30, 20:47

Witam
Podoba się :) farba położona ok nie widzę miejsc gdzie było by jej za dużo albo za mało tylko teraz figuranta trzeba zmienić bo ten z AC nie będzie pasował ;)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie i warsztaty”