[galeria] Kolekcja Trzaska - Tygrys 1:35 Tamiya

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
trzask

#16 Post autor: trzask » 2007-11-16, 14:00

;-)
Ostatnio zmieniony 2007-11-19, 03:32 przez trzask, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Radzio65

#17 Post autor: Radzio65 » 2007-11-16, 14:57

Brak tolerancji dla odmiennego zdania innych - to mnie uderzyło. Nie jest to dla mnie chorobą psychiczną , takiego określenia nie użyłem. Ale nie jest to normalne i tyle. Paws spokojnie powiedział , że mu się nie podoba i co mu się nie podoba, Ty na niego "wskoczyłeś" nieproporcjonalnie do wagi zagadnienia, a dla mnie jest to nienormalne i psycholog (nie psychiatra - nie myl pojęć) byłby przydatny.
Tylko tyle ... więcej tolerancji, oceniany jest tylko model.

A tak na marginesie - mi się też nie podoba. Co z tego, że starannie - a mimo wszystko jakoś tak wygląda sztucznie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kroolo

#18 Post autor: Kroolo » 2007-11-16, 15:04

Radzio65 pisze:więcej tolerancji, oceniany jest tylko model.
Tyle. Paws napisał co sądzi o modelu i OK - takie jego zdanie. Po co przekonywać go do zmiany zdania i udowadniania czegoś (czego?) pokazywaniem innego modelu... aby się tam do czegoś przyczepić? Ważne aby się podobał temu co ma go w swojej kolekcji. Ja bym lepszego nie zrobił i mnie się podoba 8-)

ew. dalsze wypowiedzi proszę niech będą na temat TEGO modelu - inne będą znikać....

Awatar użytkownika
reggy
Kontakt:

#19 Post autor: reggy » 2007-11-16, 23:26

W MOJEJ OPINII:
Model staranny, ale taki trochę "zabawkowy", głównie z powodu znacznego kontrastu przykurzenia układu jezdnego od zbyt jaskrawej góry. No i te nieszczęsne uszkodzenia zimmeritu... Dlaczego on jest biało-szary? Zimmerit to przecież trociny, siarczan baru, siarczek cynku, klej i barwnik ochra. Co prawda siarczan baru jest biały, ale chyba trociny i właśnie barwnik nadawały lekko piaskowo-ochrowy odcień... Zresztą przy takim trafieniu powinien się raczej osmolić.
I czemu zimmerit jest w miejscu gdzie były błotniki? Taki równy zimmerit był nakładany chyba tylko w fabrykach, a chyba czołgi nie opuszczały linii produkcyjnej z niepełnym kompletem błotników? Masz na takie malowanie i styranie modelu jakieś kwity?

Awatar użytkownika
Sprudin

#20 Post autor: Sprudin » 2007-11-17, 02:08

reggy pisze:Masz na takie malowanie i styranie modelu jakieś kwity?
...apropos ewentualnych kwitów:

Rp.N
Relanium tabl. 0,05
1 op. (dwadzieścia tabletek)
S: doustnie, jedna tabletka trzy razy dziennie

A potem do forum ;-) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co do modelu - zgadzam się że wygląda dość zabawkowo. Niezaprzeczalnie ładnie wykonany ale troche nierealistycznie. Zimerit nie odłupywał się jak glinka :-) poza tym reggy ma rację - góra modelu jest za czysta w stosunku do podwozia :-)

Zaznaczam, to tylko moje zdanie. Wiecej dystansu, proszę... :-) [/quote]

Awatar użytkownika
Paws

#21 Post autor: Paws » 2007-11-17, 10:52

Nie boję się, nie jestem "forumowym tchórzem" który boi się konkretnych wypowiedzi (jak to mnie raczyłeś w Twoim poście nazwać)
Model jest dla mnie sztuczny pomimo zastosowania wielu technik "upiększających"- bogatwo kolorów, mało realizmu. Zimmerit faktycznie nie trzyma koloru, jego umiejscowienie jest moim zdaniem dziwne i jakim cudem w miejscu jego odpadnięcia jest taki ładny kamuflarz a nie minia?? Chyba że były egemplarze pokryte zimmeritem w 15% powierzchni..

Odważnie i na temat: Chcesz zobaczyć piękne dla mnie modele? (wymienię tylko lądowe ponieważ Ty te kolekcjonujesz) spojrzyj na czołgi które wykonali matejson i Reggy (Twoja skala), motocykle Radzia 65, Opla PrzemoCK (Twoja skala) , etc. Nawet "żart modelarki" smokahaosu - czyli "rózowa pantera" warty jest obejrzenia ze wzgledu na duży (moim zdaniem) realizm pomimo tak "zabawkowego" malowania :mrgreen:
Mega odważnie: :mrgreen: ładnie "zweatheringowana" powierzchnia? Spojrzyj na mojego spitfire mkV.
Nie wstydzę się też specjalnie mojego "lądowca" czyli kubelwagena. 8-)

Potrafię czytać ze zrozumieniem tekst postu, znam różnicę, ba nawet poszczególne stopnie i kwalifikacje "czytania ze zrozumieniem
", bez obrażania proszę.

Pozdrawiam i pozostaję bez urazy.

P.S.

Moderatora proszę o nie usuwanie tego postu z racji konieczności odpowiedzi na porównanie mnie do pewnego (notabene wcale sympatycznego) zwierzątka z rzędu łasicowatych.

Awatar użytkownika
Marek

#22 Post autor: Marek » 2007-11-17, 12:13

Według mnie model przepiękny.
Myślę, że kwestia gustu, czy ktoś lubi z błotkiem czy starannie.
Pozdrawiam!

Zablokowany

Wróć do „Galerie i warsztaty”