A więc tak:

Celem konkursu jest sklejenie dowolnego kartonowego modelu samolotu z dowolnego wydawnictwa, jednakże z okresu DO II WŚ, czyli wszelkie szmatopłaty i inne konstrukcje których okres użytkowania przypada przed II WŚ.
- Rozpoczęcie konkursu - od kiedy przeczytacie tego posta

- W konkursie nie mogą brać udziału modele, których budowa została rozpoczęta już wcześniej;
- Budowa konkursowa ma wyglądać jak typowa relacja z adnotacją [KONKURS] w tytule np. Sopwith Camel [KONKURS]
-relacja musi być prowadzona w miarę aktualnie - odpadają takie które zawierają na początku naklejone wręgi na tekturę a w kolejnym wpisie gotowy model,
- w konkursie bierze udział tylko jeden model wykonywany w standardzie, przez standard rozumiem tutaj brak szpachlowania i malowania większych elementów (retusz oczywiście jak najbardziej dozwolony!)
- Fotki 800 x 600 72 dpi (żeby było coś widać),
- w konkursie mogą tylko uczestniczyć modele samolotów,
- do oceny będą brane pod uwagę tylko ukończone modele,
- jako że jestem organizatorem uzurpuję sobie prawo wyboru najładniejszego modelu

- zwycięży najlepiej (estetyka) wykonany model, czyli jakość a nie termin.

Wydanie wypaśne, unikatowe, na kredowym papierze - są tylko 4 takie egzemplarze !

Do tego tematy wpisujecie adresy do Swoich relacji konkursowych (bez komentowania i innych zbędnych wpisów). Ja będę na bieżąco je dodawał do pierwszego tematu tworząc coś w rodzaju spisu - czyli wpis tutaj jest wejściówką do konkursu. Jak na razie jest jedna nagroda, a więc nagrodzone będzie tylko pierwsze miejsce, może się to zmieni - zobaczymy w trakcie. Tak samo możliwe jest - jeśli chcecie - wydłużenie konkursu do 30 września, co o tym sądzicie?
Tyle ode mnie. Powodzenia!
Lista uczestników:

Fokker Dr. I - MM 4-5/2001 √

Siemens Schuckert SSW D.III - Quest

Sopwith Camel - MM 6/2004 √

Junker D.I/J.9 - Answer MKF 1/2007 √

Fokker E.V. 1:50 - Kartonowy Fan

Albatros D.III - MM 9/1996