Historia polskiej motoryzacji - Jelcz Berliet
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
niestety jeżeli nikt nie będzie mógł mi przesłać to tak też zrobięscorpions pisze:Spokojnie.
Mam tę części ale nie mam skanera więc niestety.
Ale:
To są elementy stopni więc skoro się pobrudziły to trudno i tu moja rada:
oklej całe stopnie wewnatrz sreberkiem z wnetrza paczki papierosów , będzie imitowało coś w rodzaju blachy.

pozdrawiam
i ja się skłaniam do takiej opcjiscorpions pisze:A ja chyba zrobię to u siebie ( gdzieś widziałem jak ktoś to zastosował chyba w żurawiu samojezdnym) i wyglądało nawet nawet.

pierwszy zestaw jaki zrobiłem może nie wygląda najlepiej ale drugi już jest znacznie lepszy

pozdrawiam
scorpions pisze:Fotele gitara , super.
Tylko zdjęcia takie jakieś nieostre i niewiem czy to oryginalny kolor czy je malowałes?
Tak se myślę że chyba swoje pomaluje na czerwono bo ten fiolet z wycinanki jakoś mi nie pasuje.

dzięki za miłe słowoPatryk.K pisze:Noo, siedzonka eleganckie.![]()
Środek w całości na pewno będzie efektowny.![]()
Co do malowania to ja skłaniał bym się do tego by właśnie je pomalować. Mało roboty, a efekt może być lepszy od tego co jest teraz.

powoli skłaniam się do malowania tych foteli..

pozdrawiam
-
witam
nie jest jednak tak dobrze bo można się dopatrzeć wielu nie dociągnięć, ale skoro zdecydowałem się malować wszystkie fotele to się tym nie przejmuje
jak do tej pory udało mi się zrobić kilka foteli:

jeszcze zdjęcie wspomnianej już wcześniej nagrzewnicy:

Z przyczyn ode mnie nie zależnych muszę zawiesić prace nad model na najbliższy tydzień więc następne postępy pokażę dopiero po weekendzie. Życzę miłego tygodnia i pozdrawiam

wszystkie fotele te co pokazałem do tej pory były retuszowanemisiek44344 pisze:NO widzę że ty też zaczynasz uczyć się retuszować tak jak ja gratuluję odwagi![]()
Retuszowałeś je i w ogóle nie widać żeby były retuszowane gratuluję precyzji !

Z przyczyn ode mnie nie zależnych muszę zawiesić prace nad model na najbliższy tydzień więc następne postępy pokażę dopiero po weekendzie. Życzę miłego tygodnia i pozdrawiam

Eeee, szkoda... Już się byłam wciągnęłambelfast pisze:Z przyczyn ode mnie nie zależnych muszę zawiesić prace nad model na najbliższy tydzień więc następne postępy pokażę dopiero po weekendzie. Życzę miłego tygodnia i pozdrawiam

I teraz kawę z rana będę pić bez oglądania Jelcza.... Wracaj szybko.
Muszę poczytać o tym retuszu, bo nie wiem o co...
Lepiej sama weź się za nożyczki.Aes pisze:I teraz kawę z rana będę pić bez oglądania Jelcza

To proste - ślad cięcia nożyczkami lub nożykiem zabarwionego (zadrukowanego) kartonu jest biały i wskazanym jest ślad ten zabarwić pod kolor nadruku.Aes pisze:Muszę poczytać o tym retuszu, bo nie wiem o co...

Witam!
Takie utwory jak rock ypu like hurricane , only a man , don't make no promises, walking on the edge , alien nation , no pain no gain , now , mało kto zna a jest to kawał dobrego hard - rocka a przez niektórych zaliczane nawet są pod heavy metal , kiedyś zespół znałem tylko z wind of change i nie wydawał mi się zbytnio ciekawy do czasu. Głównie słucham metalu tzw. power i thrash, zespoły takie jak annihilator , majesty , hammerfall , kamelot , testament , kreator , helloween , accept itp. , czy patrząć na mój nick powiedziałabyś że słucham takich zespołów?
Sorry za zaśmiecanie wątku , ale chciałem to skomentować mam nadzieję , że się się nie obrazisz.
A wracając do tematu - jak tam historia motoryzacji , bo już cię prawie dogoniłem hehe.
pzdr.
No niewiem czy tak wiele , akurat zespół scorpions lubię głównie z lat '80,Aes pisze:zjawiskowym nickiem, który wiele mówi o upodobaniach muzycznych
Takie utwory jak rock ypu like hurricane , only a man , don't make no promises, walking on the edge , alien nation , no pain no gain , now , mało kto zna a jest to kawał dobrego hard - rocka a przez niektórych zaliczane nawet są pod heavy metal , kiedyś zespół znałem tylko z wind of change i nie wydawał mi się zbytnio ciekawy do czasu. Głównie słucham metalu tzw. power i thrash, zespoły takie jak annihilator , majesty , hammerfall , kamelot , testament , kreator , helloween , accept itp. , czy patrząć na mój nick powiedziałabyś że słucham takich zespołów?
Sorry za zaśmiecanie wątku , ale chciałem to skomentować mam nadzieję , że się się nie obrazisz.

A wracając do tematu - jak tam historia motoryzacji , bo już cię prawie dogoniłem hehe.
pzdr.