Tym razem jednak będzie to niejako połączony konkurs - są dwie kategorie: szmatopłaty i odrzutowce, czyli wyłączone zostają z udziału w konkursie samoloty które brały udział w II Wojnie Światowej - tych zazwyczaj i tak jest sporo budowanych na forach

Regulamin konkursu podobny do tego zwyczajowego, ale jednak jest kilka zmian, także warto przeczytać.
 Zasady:
 Zasady:Celem konkursu jest sklejenie dowolnego kartonowego modelu samolotu z dowolnego wydawnictwa, jednakże z wyłączeniem samolotów biorących udział w II Wojnie Światowej - sądzę że jest w czym wybierać

- rozpoczęcie konkursu - od kiedy przeczytacie tego posta
 , zakończenie 21 marzec 2010r.
 , zakończenie 21 marzec 2010r.- w konkursie nie mogą brać udziału modele, których budowa została rozpoczęta już wcześniej;
- budowa konkursowa ma wyglądać jak typowa relacja z adnotacją [KONKURS] w tytule np. Sopwith Camel [KONKURS];
- relacja musi być prowadzona w miarę aktualnie - odpadają takie które zawierają na początku naklejone wręgi na tekturę, a w kolejnym wpisie gotowy model;
- w konkursie bierze udział dowolna ilość modeli;
- do oceny będą brane pod uwagę tylko ukończone modele;
- liczy się efekt końcowy: czy model się podoba, czy nie - nie wnikamy w definicję standardu, czyli mogą być modele szpachlowane, malowane itd.
- Fotki min 800 x 600 72 dpi , max 1600x1200 (żeby było coś widać i nie ładowały się godzinę);
- w konkursie mogą tylko uczestniczyć modele samolotów o których mowa w celach konkursu;
- rozstrzygnięcie konkursu nastąpi poprzez głosowanie, oddzielnie dla każdej kategorii;
- niech liczy się jakość, a nie termin ukończenia modelu.
 Nagroda:
 Nagroda:Coś fajnego będzie - nie martwcie się. Jak na razie przewiduję po jednej nagrodzie w kategorii. O szczegółach w odpowiednim czasie poinformuję.

edit:
[center]Nagrodą jest talon na zakupy w sklepie www.orlik-models.pl o wartości 50pln. Mam nadzieję że nagroda się podoba - wygrany sam sobie wybierze co mu się podoba.[/center]
 A teraz parę słów ode mnie.
 A teraz parę słów ode mnie.Do tego tematu wpisujecie adresy do swoich relacji konkursowych (bez komentowania i innych zbędnych wpisów). Ja będę na bieżąco je dodawał do pierwszego tematu tworząc coś w rodzaju spisu - czyli wpis tutaj jest wejściówką do konkursu. Jak na razie jest po jednej nagrodzie, a więc nagrodzone będzie tylko pierwsze miejsce, może się to zmieni - zobaczymy w trakcie.
Tyle ode mnie. Zapraszam do udziału w konkursie i powodzenia!
Lista uczestników:
 OSTOJA:
 OSTOJA:- SZD-15 Sroka - GPM 9/2004 √
- SZD-10 Czapla - GPM 5/2002 √
- PWS-54 - Mały Modelarz 12/1967 √
- PWS-10 - Card Plane √
- Slingsby T-21b - PC 4/2006 √
 scorpions:
 scorpions:- F-16 C - Mały Modelarz 4-5/1999 √
 Matrix_OST:
 Matrix_OST:- MiG-17 Fresco - Hobby Model √
 janusz:
 janusz:- Breguet XIX B2 - Mały Modelarz 4/1987
 edipodium:
 edipodium:- F-16 C Block 52+ - Mały Modelarz 1-2/2007
 r-t:
 r-t:- Bristol M.1C - Answer
 Dziadek:
 Dziadek:- Macchi M.5 - Answer √
 sebb21:
 sebb21:- F/A-18 C Hornet - Kartonowy Arsenał

.
 .

. Oj nie wiem czy do końca roku wytrzyma.
 . Oj nie wiem czy do końca roku wytrzyma.

czy Junkers D.1 też kwalifikuje się do konkursu czy raczej nie ze względu na blaszane poszycie
 czy Junkers D.1 też kwalifikuje się do konkursu czy raczej nie ze względu na blaszane poszycie