Kolejna aktualizacja. Kotek rozrasta się powoli, ale systematycznie. Niestety nie miałem innej możliwości jak zrobić zdjęcia komórką. Jakość jest nawet dobra. Mam nadzieje że następna, galeria końcowa będzie zrobiona lustrzanką.

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,

,
Zmęczył mnie strasznie ten model, żeby nie powiedzieć że zniechęcił. Najgorzej było przy zawieszeniu gdzie jest masa małych elementów. Nie sądziłem że kiedyś uda mi się zrobić tak mały prostokąt (przednia goleń). Większą część zawieszenia kleiłem klejem podobnym do super glue, żeby całość była wytrzymała i sztywna bo golenie mają co utrzymywać – model jest bardzo ciężki. Dobrze że dałem wcześniej podkładki z korka pod tekturę w miejscach wklejania golenia i golenie mają szkielet ze wsuwek do włosów. Szkoda że nie wpadłem na ten super glue jak kleiłem owiewkę bo wydaje mi się teraz że mogłem ją dużo lepiej wykonać.
Do zrobienia zostało już tylko uzbrojenie + kilka detali z poszycia.
Następnym modelem będzie F-16C z MM. Mam już gotową owiewkę i koła. I teraz pytanie. W zapowiedziach na następny MM jest właśnie F-16 C w Polskich barwach. Ja mam ten poprzedni egzemplarz w malowaniu US.
Czy ktoś się orientuje czy będzie to przedrukowane w nowych barwach stare opracowanie czy zupełnie nowe, jakieś wypasione jak np. poprzednie dwa numery MM ?
Nie wiem czy ciąć już starego F-16 czy poczekać już na nowego…