Witam ponownie. Oto fotki moich pozostałych modeli:
Hawker Hurricane - mój pierwszy model (co widać

), polakierowany lakierem nitro (to też widać - delikatnie zmienione barwy). W modelu zamontowany jest silniczek, dzięki czemu kręci się śmigło (przełącznik znajduje się na chłodnicy). Ostatnie zdjęcie z włączonym "silnikiem" - widać lekko przezroczyste płaty.

,

,

,

,

,

,

.
F14 Tomcat - mój drugi model. Tym razem porwałem się na zbyt trudny temat, miałem też spore kłopoty z pokrywą kabiny (wygląda to strasznie - zobaczycie na fotkach). Tomcat został polakierowany lakierem nitro. Czubek kadłuba (1 segment) pomalowany plakatówką - model kilka razy upadł, prawdopodobnie ktoś go "zaczepił"

.

,

,

,

,

,

,

.
Podwodny stawiacz min "Wilk" - bardzo przyjemny model, moje pierwsze pływadło. Nie lakierowałem go, pierwszy raz zastosowałem retusz (retuszuję farbkami wodnymi - od młodszego brata

. Relingi wykonałem ze szpilek i nitki.

,

,

,

,

,

.
Teraz pytania:
Czesio: olinowanie w pejedenastce zrobione jest z cieniutkiego drutu - po zdjęciu izolacji z cienkiego przewodu była tam wiązka takich właśnie drucików.
Piterski: P.11c jest retuszowana, w niektórych miejscach retusz trochę się ztarł (osłona silnika). W realu na krawędziach spływu nie ma białych miejsc, być może jest to wina rozjaśnienia fotek, przez co widać nawet najdrobniejsze błędy.
Pozdrowienia z Polski południowej!