Ju-87 Stuka Academy 1:72
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Ju-87 Stuka Academy 1:72
Witam.
Wziąłem się dziś zza chyba każdemu znanego Stukasa.
Obiecuję ze temat nie będzie tak wyczerpujący jak tamten i będzie więcej zdjęc.
Od razu nasuwa się problem.Zaczyna się jak zwykle od kokpitu.I w instrukcji nie ma numerów tylko pisze że mam pomalować na black Grey.To ma być model na najwyższym poziomie(ale z pudełka) więc nie pomaluje po prostu na czarno.Prosiłbym o pomoc w okresleniu numeru farby(maluję Hubropolem)
To chyba tyle
pozdr.
Wziąłem się dziś zza chyba każdemu znanego Stukasa.
Obiecuję ze temat nie będzie tak wyczerpujący jak tamten i będzie więcej zdjęc.
Od razu nasuwa się problem.Zaczyna się jak zwykle od kokpitu.I w instrukcji nie ma numerów tylko pisze że mam pomalować na black Grey.To ma być model na najwyższym poziomie(ale z pudełka) więc nie pomaluje po prostu na czarno.Prosiłbym o pomoc w okresleniu numeru farby(maluję Hubropolem)
To chyba tyle
pozdr.
Jak ma byc na "najwyższym" poziomie, wywal Humbrola i kup Tamiye/Mr.Hobby/Vallejo ect.
Co do doboru kolorów Academy tak już ma, nie podaje numeracji. Poszukaj na www.mojehobby.pl in-boxu innego Stukasa i ze skanów numerację farb, na pewno kolorystyka będzie lepsza niż u Koreańczyków.
Pronuję też zakup monografii tego samolotu, bo samo klejenie z instrukcji nie wystarczy, trzeba jeszcze czytać o danym obiekcie.
Co do doboru kolorów Academy tak już ma, nie podaje numeracji. Poszukaj na www.mojehobby.pl in-boxu innego Stukasa i ze skanów numerację farb, na pewno kolorystyka będzie lepsza niż u Koreańczyków.
Pronuję też zakup monografii tego samolotu, bo samo klejenie z instrukcji nie wystarczy, trzeba jeszcze czytać o danym obiekcie.
Ten kolor to RLM 66 - tu masz wybór producentów:
http://www.mojehobby.pl/szukaj.php na górze w ramce "Szybkie wyszukiwanie" wpisz RLM 66 i wyskoczy Ci sporo tego towaru
Boję się, że fatalne i nieostre zdjęcia położą całą relację
http://www.mojehobby.pl/szukaj.php na górze w ramce "Szybkie wyszukiwanie" wpisz RLM 66 i wyskoczy Ci sporo tego towaru
Boję się, że fatalne i nieostre zdjęcia położą całą relację

Mam go http://www.mojehobby.pl/Gunze-Sangyo-C1 ... 83997.html
To teraz tylko do modelarskiego kupić farbkę i można zaczynać,.
To teraz tylko do modelarskiego kupić farbkę i można zaczynać,.

Informacyjnie: Gunze serii C jest bardzo dobre, ładnie kryje, piorunem schnie, ale strasznie śmierdzi acetonem (firmowy rozpuszczalnik wygląda niemal na czysty aceton) , wiem bo mam. Jak będziesz tym malował, to uchyl okno. No i może rodzice się nie zbuntują ... Smród jest naprawdę uciążliwy.
Radziłbym Model Master 4779 lub Pactra 86 (chociaż o jakości Pactry mam złe zdanie) , a to byłoby najlepsze Gunze Sangyo -H416 (farby Gunze serii H nie śmierdzą ).
Radziłbym Model Master 4779 lub Pactra 86 (chociaż o jakości Pactry mam złe zdanie) , a to byłoby najlepsze Gunze Sangyo -H416 (farby Gunze serii H nie śmierdzą ).
Bo mam 91 humbrola i czy można by tak zrobić żeby valeyyo malować ciemnozielonym i środek a
czarnozielony był olejny humbrola?
czarnozielony był olejny humbrola?
Ostatnio zmieniony 2012-01-27, 15:17 przez Apache64, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Co do Pactry też nie jestem przekonany.
Oto pierwsze postępy w modelu.Wnętrze jest oficjalne skończone .
Pasy zrobiłem z taśmy maskującej i pomalowałem na brązowo.
Jeżeli zdjęcia są za słabej jakoś to w najbliższym czasie lepszych nie będzie,
I jeżeli mam zamknąć temat ze względu na jakość zdjęć to dobrze
Jednak staram się o jak najlepsze(niestety aktualnie lepszych nie będzie).

Co do Pactry też nie jestem przekonany.
Oto pierwsze postępy w modelu.Wnętrze jest oficjalne skończone .
Pasy zrobiłem z taśmy maskującej i pomalowałem na brązowo.
Jeżeli zdjęcia są za słabej jakoś to w najbliższym czasie lepszych nie będzie,
I jeżeli mam zamknąć temat ze względu na jakość zdjęć to dobrze

Jednak staram się o jak najlepsze(niestety aktualnie lepszych nie będzie).