:P
No ...
Ja żyje :) W co niektórzy może nie wierzą, ale taka jest prawda :)
Syn już jest na tyle duży, że zdecydowałem rozpocząć modelowanie róznorakie :)
Odkurzyłem starą dioramę, jak na razie to czekam na cieplejsze czasy, bo jednak temperatura poniżej 4stopni dla RaColl'u na zdrowie nie wychodzi.
Swego czasu na Allegro kupiłem Tarantule z Yamato ( Tarantula była w promocji

Wygląd może nie zapowiada się ciekawie, pracy dużo, a nawet jeszcze więcej - no ale ja do zapartych należe - a że wszystko już to co miało być zrobione zostało zakończone - przyszedł czas na modelarstwo.
Mi się spodobała skala i powiedziałem sobie że zrobię - jeżeli J.Skulski zrobił Takao w skali 1:1000 to dlaczego ja nie moge zrobić YAMATO w tej samej stali ??
[center]

Pudełko się prezentuje całkiem całkiem, grafika jest w miarę rzetelna :), niestety brak jakiegokolwiek opisu czy też instrukcji.

Wypraska jest koszmarna, brak około 20-25% detali, odwzorowanie rzeczywistości prawie zerowe - no ale jest i tak nieźle :) Linie są dość delikatne, cóż z tego jak pójdą pod szlifowaniem.

Pierwsze co poszło to pokład, wydrukowany, naklejony na bukszpan, wycięte otwory pod hangar, przeszlifowana burta by usunąć ten niewydarzony twór, co miał udawać pancerz.
Pierwsze półgodziny minęło owocnie, następne półtorej było już okropniejsze dla modelu, bo przefrezowałem obie burty, w celu późniejszego nadaniu oryginalnego kształtu.[/center]
To co pisze tutaj jest w sumie tym samym, co pisałem na innym forum, niestety z tamtejszych wypowiedzi wychodzi na to że ja, w plastiku kompletny laik - dla nich jestem persona non grata i lepiej spuścić z kanałem, wręcz wyzwać od najgorszych, niż pomóc. No ale widać taki urok "elity" - a życiu normalnym to zapewnie to są niespełnieni panowie, których szefowie ujeżdżają od rana do wieczora, albo kobiety trzymają pod pantoflem. Niech się kiszą w swoim własnym sosie, ja na bluzgi i wyśmieszania sobie nie pozwolę, choćby z racji tego ze dla mnie 3/4 tego bractwa to gównarzeria, nie szanująca niczego
Narazie tyle, świeta idą więc wszystkim życzę Wesołego Hallelujah :)