Witam wszystkich ponownie

Jakiś czas temu udało mi się zakupić na necie przy okazji kupna kleju radzieckie działo samobieżne SU-85. Napisałem kiedyś że będzie relacja z budowy, więc będzie
Model w 2D wygląda na bardzo łatwy, to tylko pięć arkuszy kartonu A4 + dwa arkusze z rysunkami. Przy zamawianiu myślałem że to będzie troche trudniejsze w sklejeniu więc po otrzymaniu paczki grubości 1cm, po uporaniu się wieloma warstwami tektury dostałem się do kleju... i cieniutkiej wycinanki

troche się zdziwiłem. No ale odpoczynek od trudniejszych modeli też się przyda, szczegulnie przy klejeniu tak przyjemnego modelu na podwoziu T-34. Skala to oczywiście 1-25 model opracował Maciej Herbut. Budowę SU znam na wylot. Do retuszu użyję pasteli No.19 Jedynym problemem może być jażmo armaty ale to się okaże. No to jedziemy. Tradycyjnie okładka. Troche nie wyraźne zdjęcie ale po co komu patrzeć na okładke
Ogólny rysunek pojazdu

Szkielet... dość ubogi w części

A na ostatniej stronie taka informacja o promocji

dodam że model kosztował 22zł Wiem że grawerowne gąski są drogie no ale... żeby droższe od samego modelu i to o tyle.
Następna aktualizacja prawdopodobnie za tydzień, chyba że dam rade w tygodniu coś skleić to wstawie fotki. Natknołem się na błąd. Nie wiem czy to z mojej winy czy nie ale to samo było przy sklejaniu T-34 z MM. Dolna część błotników jest za długa a górna za krótka na szczęście już to wyrónałem skalpelem i jest git :->