Klej do plastiku
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
-
Klej do plastiku
Kupiłem klej Rewela contacta clear jednak nie jestem z niego zadowolony czy mógłby mi ktoś polecić jakiś dobry klej.
Ostatnio zmieniony 2009-12-07, 08:03 przez korkoniusz, łącznie zmieniany 1 raz.
A mógłbyś napisać dlaczego z niego zadowolony nie jesteś ? Korzystałem kiedyś z niego i jakiś większych problemów nie napotkałem . Ale jeśli ten klej Cie nie zadowala to zachęcam do kupna produktów firmy Tamiya:
- http://www.hobbysta.pl/klej-tamiya-extr ... p-956.html
- http://www.hobbysta.pl/klej-tamiya-ceme ... 10985.html
Pozdrawiam
- http://www.hobbysta.pl/klej-tamiya-extr ... p-956.html
- http://www.hobbysta.pl/klej-tamiya-ceme ... 10985.html
Pozdrawiam
Re: klej
A co w nim masz nie tak? Jest jeszcze klej firmy Tamiya o nazwie - Extra Thin Cement. Osobiście go nie używałem, ale czytałem, że jest super. Ja używam klej firmy Revell o nazwie -- Contacta Professional i jestem zadowolony.korkoniusz pisze:Kupiłem klej Rewela contacta clear jednak nie jestem z niego zadowolony czy mógłby mi ktoś polecić jakiś dobry klej.
A ja wiem, dlaczego jesteś niezadowolony i jak oraz w jakich sytuacjach go używać. Mam go i jestem bardzo zadowolony. Ale kolego nie odpowiem Ci. Wiesz dlaczego ? Bo pytanie jest nie w tym dziale. Powinno być w technikach. Więc nie odpowiem, nawet jak Mod przeniesie do technik. Jakaś nauczka musi być, bo myślenie nie boli ( a przynajmniej nie powinno).
Radzio65, masz w 100% rację, więc ja dodam tylko swoje 3 grosze.
korkoniusz, Żalisz się na bardzo dobry klej używany przez dziesiątki a może nawet setki tysięcy modelarzy na całym świecie, gdybyś wstawił na Forum ankietę z pytaniem o używany przez modelarzy, Contacta z całą pewnością by wygrała, tak więc byli byśmy bardzo wdzięczni za naświetlenie Nam problemu, bo może o czymś nie wiemy.
Drugą sprawą jest pewne lenistwo z Twojej strony, bo najłatwiej jest zapytać i niech inni poszukają tego za Ciebie, a tymczasem dział Technik na 100% zawiera odpowiedź na Twoje pytanie, wystarczy tylko poszukać a to nie boli
Pozdrawiam.
korkoniusz, Żalisz się na bardzo dobry klej używany przez dziesiątki a może nawet setki tysięcy modelarzy na całym świecie, gdybyś wstawił na Forum ankietę z pytaniem o używany przez modelarzy, Contacta z całą pewnością by wygrała, tak więc byli byśmy bardzo wdzięczni za naświetlenie Nam problemu, bo może o czymś nie wiemy.
Drugą sprawą jest pewne lenistwo z Twojej strony, bo najłatwiej jest zapytać i niech inni poszukają tego za Ciebie, a tymczasem dział Technik na 100% zawiera odpowiedź na Twoje pytanie, wystarczy tylko poszukać a to nie boli

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2009-12-07, 13:32 przez r-t, łącznie zmieniany 1 raz.
r-t, myślisz pewnie o tym kleju, o którym wspomniał dawid xd czyli o płynnym kleju z igłą do nakładania ? Ale klej o którym napisał korkoniusz, to całkiem co innego, powiedziałbym dość specjalizowany i bardzo trudny do nałożenia. Tyle tylko , że w niektórych sytuacjach nie do zastąpienia. Ten klej rozwiązał mi bardzo poważny problem przy klejeniu obu motocykli Harley z Academy (są w spisie modeli ukonczonych w plastikach).

-
Może nie mam racji co do tego kleju i nie jest to zły klej a jedynie brak mojego doświadczenia,sklejam dopiero drugi model ale też w sklepie www.mojehobby przy w/w kleju spotkałem się z bardzo negatywną opinią o nim i chciałem poradzić się doświadczonych modelarzy.
- Tomasz Mroczkowski
Ja daje na super glue i nikt mi nie podskoczy :D
A tak realniej to contacta mi też za bardzo mi się nie spodobała, z contactą mam jakąś niemoc twórczą dlatego też przerzuciłem się na klej Tamki (taki żółty(czyli zwykły)) no i jest lepiej, a nawet wspaniale, szybko wiąże i... i coś by się tam jeszcze znalazło. Ogólnie to jak nie spróbujesz to nie skleisz
:D
A tak realniej to contacta mi też za bardzo mi się nie spodobała, z contactą mam jakąś niemoc twórczą dlatego też przerzuciłem się na klej Tamki (taki żółty(czyli zwykły)) no i jest lepiej, a nawet wspaniale, szybko wiąże i... i coś by się tam jeszcze znalazło. Ogólnie to jak nie spróbujesz to nie skleisz
:D