mogę już Wam formalnie donieść o nowych modelach Answera, które ukazały się w sprzedaży - kolejno są to:
- Lotniskowiec "Graf Zeppelin" (90 zł)

- myśliwiec PZL P-7a (24 zł - Marek Pacyński) - pokazany już przez naszego kolegę Mikołaja - dostępne są trzy wersje oznakowania

- myśliwiec PWS-10 (24 zł - Marek Pacyński)

- japoński samolot Yokosuka K1Y (23 zł - Maciej Herbut)

- włoska łódź latająca Macchi M.5 wydanie II z nowym malowaniem i poprawką (23 zł - Stanisław Śliwiński)

- samolot szkolno-treningowy T-38 Talon (25 zł - jakub Biedacha)

- niemiecki czołg Jagdpanzer E-10 (28 zł - Maciej Herbut)

- francuski torpedowiec SPAHI (18 zł - Maciej Herbut)

Do modeli są już gotowe zestawy laserowe, do Zeppelina będą dostępne dodatkowe samoloty Ju-87 i BF-109 w formie free przez internet. Wszystkie modele można już kupić na stronie sklepy Paper Hobby. Na razie nie potrafię wiele powiedzieć o o tych modelach, bo ich nie widziałem - jak mi wpadną w ręcę to je opiszę. Wiem z rozmów tyle, że M5 to skomplikowany model (jak poprzednio), P-7 i PWS-10 to samoloty Marka z jego nowego okresu twórczości - zupełnie nowa jakość i wysoki poziom skomplikowania (wiem, bo skleiłem D.510 w tym stylu - naprawdę warto), zaś T-38 ma być dość prostym odrzutowcem do zrobienia także przez początkujących. O Zeppelinie na razie nic nie wiem. Na obiecanego P-62 póki co trzeba poczekać.
TAD