Kroolo pisze:Model idzie Ci świetnie! Ale zlituj się i wstaw spacje zamiast enterów - PROSZĘ!
Nie warto było kupić gotową osłonę kabiny?
Zdjęcia już poprawione, dzięki dla Moderatora
Kabinę skleiłem a dopiero potem wpadłem na stronę gomixa, ale za to zamówiłem tam koła
następny model - F 16 bedzie już z gotową kabiną i kołami, ale to za jakieś pół roku..
EDIT:
partyzant pisze:No nieźle nieźle,. Jeśli chodzi o samo klejenie to nawet zgrabnie to ci wychodzi, ale jeśli o zdjęcia to hmm. Zdjęć nigdy za mało, ale po każdym wstawionym naciskaj Spację. Nie będą tak rozwleczone na całą stronę tylko ładnie w rzędach. Sprawdzaj też jakość przed ich wstawieniem bo niektóre są zamazane. No i niestety widać ten retusz tymi flamastrami. Rozumiem ,że to pierwsze próby z retuszem modelu i pewnie plakatówki ci nie chciały się dobrze wsiąkać.Coś mi się też zdaje ,że trochę jesteś też niecierpliwy bo zastosowanie flamastra przyspiesza jednocześnie budowę.Jeśli będziesz w przyszłości chciał, a na pewno będziesz chciał , poprawić swoje umiejętności i jakość robionych modeli to radzę zacząć stosować inne farbki . Mogą być akrylowe lub emalie(np humbrol,ravell itp), oczywiście dobrze dobrane i umiejętnie położone poprawią efekt wizualny modelu.Wiadomo ,że stosowanie tych farbek trochę zmniejszy tempo klejenia bo trzeba czekać aż części wyretuszowane wyschną , ale efekt końcowy na pewno będzie zadowalający
Życzę ci powodzenia w klejeniu tego kotka bo sam chętnie go kiedyś bym chciał popełnić.Pisz trochę więcej o jakichś problemach lub uwagach jakie masz co do sklejalności i problemów napotkanych w trakcie budowy.Trzymam kciuki i będę sobie obserwował.
Pozdrawiam.
Plakatówki ślizgają się po kartonie z caponem a o tych farbkach to myślałem że tylko do plastikowych modeli są takie. Flamastry na żywo nie rzucają się tak bardzo w oczy (nie świecą się).
Problemów na razie nie ma, wszystko pasuje, najlepiej będzie to widać jak na dniach wrzucę fotki z obudowanymi skrzydłami, które właśnie skleiłem - myślałem że będzie widać niektóre elementy mechanizmu do zmiany geometrii i pomalowałem tekturę, a wszystko się super pochowało !
Dobranoc, następna wizyta na forum - 8 rano w pracy