Crusader III MM - relacja

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Egon

#31 Post autor: Egon » 2008-05-11, 11:50

Witam kolegów.
Przedstawiam małą aktualizację postępu prac nad Crusaderem. Skończyłem tył kadłuba, co wcale nie było łatwe. Prawdziwą szkołę "głębokiego oddychania" przeżyłem przy filtrach powietrza. Wyszło jak wyszło, poprawiać nie będę, może następny raz będzie lepiej. Naniosłem plamy kamuflażu. Łaciaty Angol będzie całkiem fajny, przynajmniej tak mi się wydaje. Plamy malowane są tylko raz i będzie to poprawiane "całościowo". Jak nic nie przeszkodzi to koniec zmagań już bliski, zostało trochę drobnicy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Następne zdjęcia to już chyba będzie gotowy czołguś, co jak życie wskazuje nie musi być rzeczą pewną.
Pozdrawiam Egon

Awatar użytkownika
Egon

#32 Post autor: Egon » 2008-05-11, 11:51

Witam kolegów.
Przedstawiam małą aktualizację postępu prac nad Crusaderem. Skończyłem tył kadłuba, co wcale nie było łatwe. Prawdziwą szkołę "głębokiego oddychania" przeżyłem przy filtrach powietrza. Wyszło jak wyszło, poprawiać nie będę, może następny raz będzie lepiej. Naniosłem plamy kamuflażu. Łaciaty Angol będzie całkiem fajny, przynajmniej tak mi się wydaje. Plamy malowane są tylko raz i będzie to poprawiane "całościowo". Jak nic nie przeszkodzi to koniec zmagań już bliski, zostało trochę drobnicy.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Następne zdjęcia to już chyba będzie gotowy czołguś, co jak życie wskazuje nie musi być rzeczą pewną.
Pozdrawiam Egon

Awatar użytkownika
Egon

#33 Post autor: Egon » 2008-05-11, 11:56

Jak często mi się zdarza coś muszę zepsuć. Proszę o skasowanie jednego wpisu bo, jak widać zrobiłem BABOLA.
Skruszony Egon

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#34 Post autor: tad » 2008-05-11, 14:04

Cześć,
piękny model! Jakoś nie zaglądałem tu, bo nie jestem fanem pojazdów, ale widzę, że moja strata - naprawdę robisz świetny czołg! Powodzenia w budowie,
TAD

Awatar użytkownika
Egon

#35 Post autor: Egon » 2008-05-11, 15:02

Dziękuję Tad, staram się.
Pozdrawiam Egon

Awatar użytkownika
Egon

#36 Post autor: Egon » 2008-05-18, 13:58

Witam kolegów.
Chciałbym poinformować, że w dniu dzisiejszym zakończyłem zmagania z "Crusaderem". Wyszło jak sami zobaczycie, na chwilę obecną nie jestem w stanie nic więcej "wyciągnąć" z tego opracowania. A oto fotki

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

i takie małe retro

Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz zakonserwuje "Angola", na błotnik przykleją szczura i na półkę, wtedy jeżeli koledzy sobie życzą zamieszczę parę fotek. Jeżeli chodzi o sam model, to opracowanie nie jest złe, ale bardzo ubogie. Nadaje się do poćwiczenia "paluszków", ale żeby przypominało "Crusadera" trzeba się trochę przyłożyć. W budowie podpierałem się wyd. Armor Photo Gallery nr.6, oraz zdjęciami z netu. Pułk pancerny rośnie w siłę, kolej na następną "ofiarę".
Pozdrawiam Egon

mar0237

#37 Post autor: mar0237 » 2008-05-18, 14:27

no, no. model full wypas. Kiedyś go sobie skleję :lol: .
A tak odbiegając od tematu czym najlepiej impregnować karton

Awatar użytkownika
el_paw

#38 Post autor: el_paw » 2008-05-18, 18:29

Świetna robota, jakbym nie widzał relacji to bym nie uwierzył, że to kartonowy model i to w dodatku z MM. Jutro muszę iść do lekarza, żeby mi wstawił szczękę na miejsce po tym co tu zobaczyłem.

Gratuluję i Pozdrawiam

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#39 Post autor: edipodium » 2008-05-19, 15:20

Przyłączam się do tego co powiedzieli koledzy. Modle The Best :mrgreen: .
mar0237 pisze:A tak odbiegając od tematu czym najlepiej impregnować karton
Caponem. Lakiery akrylowe w spreju nie polecam bo używałem 2 razy i nie jestem z nich zadowolony. Strasznie długo schną a kiedy wydaje ci się że już wysechł to nie jest to prawda. Wtedy strasznie się lepi i przyciąga brud :evil: . Ostatnio użyłem caponu i jestem bardzo zadowolony :mrgreen: . Szybko wysycha, nie lepi się, i nie rozmywa tuszu nawet kiedy malujesz pędzlem (w przypadku kiedy kleisz model z neta z własnej drukarki :mrgreen: ).
Sweet Nightmare :mrgreen: :evil: !

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#40 Post autor: tad » 2008-05-19, 16:59

Piękny model - robi wrażenie!
Pozdrawiam
TAD

Awatar użytkownika
Egon

#41 Post autor: Egon » 2008-05-20, 18:15

Witam kolegów.
Prace nad "Crusaderem" zostały ostatecznie zakończone. Model został zagruntowany i przygotowany do leżakowania na półce. Model został pomalowany półmatowym lakierem w sprayu, może się trochę błyszczy, ale bardzo dobrze się go odkurza. Najbardziej "lubię" przyklejać drobne elementy, które mają brzydki zwyczaj urywać się przy odkurzaniu. Jak sobie zafunduję oszkloną gablotkę tylko dla blaszaków, to wtedy wystarczy pełny mat. Zresztą przemalować matem model nie jest wielkim wyzwaniem. Teraz galeria końcowa

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia rodzinne braci"szybkich"

Obrazek Obrazek Obrazek

i na koniec "Pułk Pancerny Egona" rośnie w siłę

Obrazek

Jak pisałem już wcześniej, przy moich umiejętnościach, nic więcej nie potrafię wycisnąć z tego modelu. Wyszedł jak widzicie sami, może trochę nieskromnie powiem, ale podoba mi się. Lubię na niego popatrzyć, trochę zdrowia mi zeżarł.
Zdjęcia są w większej rozdzielczości, ale obiecuję poprawę.
Zapraszam do oglądania i komentowania.
Pozdrawiam Egon

BERP

#42 Post autor: BERP » 2008-06-04, 14:21

Cześć

Jak dla mnie niesamowity efekt trudno uwierzyć, że to MM. Gratuluję na maxa i podziwiam.

Pozdro ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”