Darmowe modele do pobrania- gdzie?

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
belfast

#16 Post autor: belfast » 2010-02-07, 22:44

IamMODELARZ pisze:Ja przygode z modelarstwem zacząłem nie dawno i mi nic te modele nie wychodzą :-/ mam już zamiar nie sklejać :-/ niewiem co mam robić jak myślicie?
chłopaku nie załamuj się :!: :!: początki są trudne, zacznij od najprostszych modeli, mogą być latarnie GPM :!: :!: jeżeli się będziesz starał, pokazywał swoje próby (i przy tym nie kozaczył) to na pewno forumowicze Ci pomogą i poradzą :!: :!: :mrgreen: początki modelarstwa jest to swoisty test na cierpliwość i wytrzymałość :mrgreen: nie od razu można zostać mistrzem ale każdy może zostać, tylko się trzeba strać i z każdego modelu wyciągać wnioski :-) tutaj jest pseudo relacja człowieka który sam o sobie pisze że nie jest i nigdy nie był modelarzem ale dla swoejgo syna chce spróbować.. przeczytaj sobie :-)
w każdym razie na moją pomoc możesz liczyć :mrgreen:
nie łam się tylko przyj do przodu i się ucz :mrgreen:
pozdrawiam :mrgreen:

caverecords

#17 Post autor: caverecords » 2011-02-23, 13:53

jest mega duzo modeli za darmo do pobrania w internecie.ja stworzyłem stronkę w ktorej tematycznie umiesciłem linki do stron ktore udostepniaja swoje modele do sciagniecia.wiekszosc tych modeli jest autorska nigdzie nie publikowane ani do kupienia.po prostu sa darmowe.zero komercji.zreszta jestem zdania ze niektore z tych darmowek sa lepiej wykonane niz te co sprzedaja polskie wydawnictwa.do tego jeszcze w czasach kryzysu chca za to mnóstwo kasy.wiele firm z dziedziny komunikacji samo tworzy modele i udostepnia je na swoich stronach.przykladem moga byc japonskie koleje lub firma canon.z polskich firm tylko jedna prezentuje modele z kartonu jest to firma solaris.innych takich w polsce nie znam.a moze sie myle.moze wy wiecie ktora firma oprocz solarisa udostepnia modele za darmo z kartonu ??
pozdrawiam wszystkie firmy ktore udostepniaja modele za darmo.

Awatar użytkownika
ekoaral

#18 Post autor: ekoaral » 2011-02-23, 16:09

Witam ja osobiście mam inne zdanie na ten temat tak wiec nie będę się wypowiadał . Mam prośbę abyś kolego usunął zdjęcie mojego modelu mianowicie chodzi mi o Mercedesa L3000 . I nie chciałbym aby powtórzyła się taka sytuacja , że bez mojej wiedzy umieszczasz moje zdjęcie na swoim blogu .

http://caverecords.prv.pl/page6.html
ekoaral.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”