pozdro
Relacja spitfire mkix i messerschmit bf 110
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
mam taki problem poniewaz juz mam co trzeba i ostatniej nocy postawilem w polowie pomalowany model na parapecie i zostawilem ono otwarte.... i sie okazalo ze niefortunnie padal w nocy desz :-/ i porobily mi sie takie plamki i pytanie teraz czy mam poprostu to zamalowac czy zmyc jaKos farbe i polozyc na nowo ?
pozdro
pozdro
- Tomasz Mroczkowski
juz sobie poradzilem z tym problemem teraz moje pytania sa takie :
samolot ma kolor matowy czy i czym moge zrobic zeby sie swiecil taj jak w prawdziwych samolotach
Jak nalozyc kalke zeby nie bylo widac ze jest taka jagby swiecista?
I jak ubrudzic (zuzyc) samolot zeby wygladal na uzywke i czy weogule to robic , zrobic przed czy po nalozeni kalki ?
pozdro i prosze o wyrozumialosc jesczze postaram sie poszukac odpowiedzi na forum
samolot ma kolor matowy czy i czym moge zrobic zeby sie swiecil taj jak w prawdziwych samolotach
Jak nalozyc kalke zeby nie bylo widac ze jest taka jagby swiecista?
I jak ubrudzic (zuzyc) samolot zeby wygladal na uzywke i czy weogule to robic , zrobic przed czy po nalozeni kalki ?
pozdro i prosze o wyrozumialosc jesczze postaram sie poszukac odpowiedzi na forum
Jesli nie masz sidoluxu to możesz zmatowić kalki matowym lakierem bezbarwnym po ich naklejeniu-ja praktycznie nie używam sidoluxu tylko na przemian satynowy i bezbarwny lakier. Poszukaj emulsji do nabłyszczania paneli podłogowych dowolnej firmy i będzie dobrze.
Tylko nie dawaj błyszczącego lakieru na cały model-, Spitfire był matowy a potem możesz mieć trudności z pozbawieniem modelu "błysku"
Pozdrawiam!
Tylko nie dawaj błyszczącego lakieru na cały model-, Spitfire był matowy a potem możesz mieć trudności z pozbawieniem modelu "błysku"
Pozdrawiam!
dzieki nawet nie wiedzialem ze spitfire byl matowy wielkie dzieki.
czyli na kalke potrzebuje lakieru bezbarwnego . i moje pytanie jest gdzie moge tego szukac w zwyklym sklepie czy np w sklepie modelarskim. (chodzi mi tylko oto zeby zmatowac kalke)
dzieki i pozdro
ps. sory za te ciagle i glupie pytania
czyli na kalke potrzebuje lakieru bezbarwnego . i moje pytanie jest gdzie moge tego szukac w zwyklym sklepie czy np w sklepie modelarskim. (chodzi mi tylko oto zeby zmatowac kalke)
dzieki i pozdro
ps. sory za te ciagle i glupie pytania