(Mini relacja)Niemieckie działo przeciwpancerne 7.5cm Pak 40
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Pomajstruje przy ramionach chociaż wydawały mi sie ok, a co do sugestii Jara to możesz napisać coś więcej bo to co napisałeś za dużo mi nie mówi, tym bardziej że sie dopiero uczę wiec myślę że coś uda sie wyczarować.
Aha jeszcze jedno, tak mi się przypomniało Jaro wspomniałeś coś o trawie, ze na przymiarkę, muszę Cie zmartwić albo i siebie bo jest już od dłuższego czasu przytwierdzona do gruntu. No a sprawa tych nadlewek, tutaj utopiłem całkowicie, pod koniec zeszłorocznych wakacji powstał grunt i tu nie bijcie mnie bo użyłem gipsu do wyrównania, a sam grunt to pianka montażowa. Obecnie (tam gdzie są para-ruiny) nałożyłem eksperymentalnie lekką masę składająca sie z maki, wody i papieru. Nie narzekam ale trudniej obrobić to po zastygnięciu bo z leksza jest twarde, prawie jak gips.
Dzieki za pierwsze komentarze i rady
Aha jeszcze jedno, tak mi się przypomniało Jaro wspomniałeś coś o trawie, ze na przymiarkę, muszę Cie zmartwić albo i siebie bo jest już od dłuższego czasu przytwierdzona do gruntu. No a sprawa tych nadlewek, tutaj utopiłem całkowicie, pod koniec zeszłorocznych wakacji powstał grunt i tu nie bijcie mnie bo użyłem gipsu do wyrównania, a sam grunt to pianka montażowa. Obecnie (tam gdzie są para-ruiny) nałożyłem eksperymentalnie lekką masę składająca sie z maki, wody i papieru. Nie narzekam ale trudniej obrobić to po zastygnięciu bo z leksza jest twarde, prawie jak gips.
Dzieki za pierwsze komentarze i rady

Moim skromnym zdaniem, skoro jak sam napisałeś - dopiero się uczysz, może najpierw powinieneś nauczyć się porządnie sklejać i malować modele, a dopiero potem brać się za dioramy. Taka diorama, a już w szczególności takiej wielkości jak Twoja, to jest ciężki orzech do zgryzienia - od kompozycji zaczynając i na spójności oraz jakości wykonania kończąc.
Ale z drugiej strony należy Ci się plus za ambicję.
Ale z drugiej strony należy Ci się plus za ambicję.
Dzięki za słowa uznania, ale mimo wszystko skończę to co zaczołem, znaczy wydaje mi sie że dobrze sklejam chyba że je tego nie widzę ale jak narazie nikt na to nie zwraca u mnie uwagi, a do malowania chyba masz racje bo na początku kiedy mało korzystałem z neta w czasie malowania czy tez sklejania modeli (poto by zaczerpnąć jakiś informacji) robiłem to wg instrukcji lub własnej inwencji twórczej, ale teraz widzę że jest przepaść między mną a reszta co jest trochę motywujące do działania.
Tak napisz szczerze jakie błędy, niedociągnięcia itp widzisz w mojej dioramie (piszcie wszyscy
).
Tak napisz szczerze jakie błędy, niedociągnięcia itp widzisz w mojej dioramie (piszcie wszyscy