Zamek Malbork

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
PiterATS

#16 Post autor: PiterATS » 2007-07-01, 14:50

arqs pisze:ja do dziś nie robie idealnych modeli, a robię je już z 5 lat.
Ja modele sklejam już 15 lat i też wiele razy nie jestem jeszcze zadowolony z efektu końcowego ;-)

Wicio
Kontakt:

#17 Post autor: Wicio » 2007-07-01, 17:27

Jeśli chodzi o mnie to trudno mi określić kiedy dokładnie zacząłem sie "bawić" modelarstwem, jednak pamiętam że jak chyba zawsze to bywa zacząłem od samolotów, statków i łodzi podwodnych które się mi szybko znudziły (i będąc szczery aż do dziś), kiedy od ojca dostałem z Revella pierwszy czołg to był Leopard (mam go jeszcze ale niestety nie wiem jakie to oznaczenie, wiem że polska armia posiada go także). Z plastikiem długo sie bawiłem, ale kiedy zbudowałem latarnie morska w Rozewiu (z firmy GPM, niestety nie doczekała obecnych czasów), w papierze sie zakochałem i jest to bdb materiał, szczególnie jeśli buduje się makietę kolejowa. Uważam że papierowe budowle są o wiele lepszej jakości jak i tańsze od plastikowej zabudowy.
Natomiast efekt końcowy rożnie to bywa czasami myślę ze autorzy instrukcji jakiegoś modelu chcą mi utrudnić życie więc sklejam własną droga no i po drodze są problemy. Ale uczę sie na błędach i będąc tu (mam na myśli forum :-D ) myśli ze podszkolę się co nieco. Pozdr. Wicio ;-)

Awatar użytkownika
Azaziz
Kontakt:

#18 Post autor: Azaziz » 2007-07-03, 19:07

Zamek wygląda jak po przejściu huraganu ;-)

Wicio
Kontakt:

#19 Post autor: Wicio » 2007-07-04, 16:06

Jak mialo byc to pocieszenie to niezbyt sie udało :cry: . Aż tak tragicznie jest :?: :?: :?: :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”