po dłuższych rozważaniach postanowiłem założyć relację (wiem, trzecia to już sporo). Myślałem, że zrobię ten model "po cichu", ponieważ małymi krokami przymierzam się do czegoś "większego kalibru", i ew. wrzucę gotową galerię, jednakże do założenia relacji skłoniło mnie samo wydanie. Przeglądając wycinankę bardzo pozytywnie się zaskoczyłem, tzn. zdjęcia gotowego modelu, zamiast rysunków montażowych to zdjęcia (fakt, że czarno białe ale zdjęcia) z opisanymi częściami, i wszystko jak należy. Olinowanie wg mnie bogato zaprojektowane. Więc z hura optymizmem wrzuciłem na warsztat tę wycinankę. Zacząłem od kadłuba, który sklejało się bardzo przyjemnie. Wręgi pasowały do siebie, potem poszycie też pasowało bez problemów,(przez moją nieuwagę musiałem poprawić burty stąd rozcięcie na na nich). Autor opracowania (Pan Piotr Turalski) zadbał o rezerwę na poszyciu, która okazała się zbędna ale była. Po sklejeniu kadłuba chciałem sprawdzić nadbudówki itd. I w tym miejscu muszę kilka słów krytyki wpisać, mianowicie w wycinance brakuje części nr 22, jest to element który powinien być pomiędzy pokładem dolnym i górnym, dopatrzyłem się też, że na arkuszach nie ma ponumerowanych części a szablony do wykonania elementów z drutu są błędnie ponumerowane. Póki co tyle ale będę w miarę możliwości/czasu wrzucał zdjęcia z kolejnych etapów.