[Galeria] Panzer-Spahwagen II Luchs WAK

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
roland

[Galeria] Panzer-Spahwagen II Luchs WAK

#1 Post autor: roland » 2013-03-24, 14:38

Witam po długiej przerwie, czas pochwalić się nowym "nabytkiem":).

Najpierw kilka słów o projekcie. Pierwszy raz nakładałem błoto, wydaje mi się, że wyszło nieźle. Jest jednak jeszcze sporo do dopracowania w tej kwestii. Poeksperymentowałem też z biedronką z farb olejnych, na to wash, na koniec pastele. Model potraktowałem błyszczącym humbrolem, wykończyłem matową pactrą. Gąsienice budowane z pojedynczych ogniwek, malowane Vallejo 70.822 German C. Black Brown (który miał posłużyć do wykonania obić, jednak świetnie się sprawdził jako kolor bazowy do ogniwek). Następnie gąsienice przetarłem metalizerem model mastera i nałożyłem błoto z pasteli. Niestety nie ustrzegłem się błędów, które nie pozwalają cieszyć się z modelu tak jak bym chciał. Mam nadzieję, że z kolejnymi projektami uda mi się je wyeliminować.

Odnośnie projektu sam z siebie jest przyjemny, aczkolwiek dość czasochłonny. Nie polecam szkieletu laserowego, miałem potem problemy w kilku miejscach. Jedynym poważniejszym minusem, jest kolorystyka opracowania, wydaje mi się jednak że udało i się nieco stonować kolory pastelami. To tyle gadania, czas na zdjęcia :).

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”