[Relacja] RMS TITANIC (Fly Model 1:200)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Na to będziemy musieli jeszcze długo poczekać. Najpierw chciałbym wykonać wszystkie wyższe piętra, które muszę ''formować'' na kadłubie, ponieważ ich pokład nie leży w linii poziomej tylko jest lekko łukowaty. Dlatego nie ma sensu żeby teraz go malować, ale muszę przyznać, że bardzo mnie korci aby zobaczyć go w pełnej krasieOSTOJA pisze:...bardzo mnie interesuje jak k-b będzie wyglądał po malowaniu.

Witam ponownie.
Prace wykończeniowe nad dolnym poszyciem dobiegają końca. Teraz skupię się nad wykonaniem wyższych pięter, gdyż dopiero po ich ukończeniu będę mógł pomalować kadłub. Przyznaję, że sam już nie mogę się doczekać jak będzie wyglądał
Tak więc bez owijania w bawełnę zacząłem od części rufowej, gdyż tam jest największy harmider
.
Od tej pory aż do wykonania pozostałych pięter, wszystko będzie przymierzane do kadłuba ''na sucho''. Dopiero po pomalowaniu wszystkie segmenty zostaną przyklejone.

A tutaj pierwszy zgrzyt, będę musiał pokombinować coś z burtą aby to zasłonić.

Pozdrawiam
Prace wykończeniowe nad dolnym poszyciem dobiegają końca. Teraz skupię się nad wykonaniem wyższych pięter, gdyż dopiero po ich ukończeniu będę mógł pomalować kadłub. Przyznaję, że sam już nie mogę się doczekać jak będzie wyglądał

Tak więc bez owijania w bawełnę zacząłem od części rufowej, gdyż tam jest największy harmider

Od tej pory aż do wykonania pozostałych pięter, wszystko będzie przymierzane do kadłuba ''na sucho''. Dopiero po pomalowaniu wszystkie segmenty zostaną przyklejone.

A tutaj pierwszy zgrzyt, będę musiał pokombinować coś z burtą aby to zasłonić.

Pozdrawiam