M151 Mutt z działem bezodrzutowym 1:35 Academy
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
A co o figurkach sądzicie?
Nie mam pomysłu na podstawkę, chyba zrobię ekipę siedzącą przy stole obok Mutta.
Dzięki za pochwały, kilka razy chciałem odpuścić okablowanie czy silnik, ale jakoś się zbierałem w sobie, by te przeróbki wcielić w życie.
Jak na pierwsze użycie blaszek, to jestem zadowolony, bo myślałem że pójdzie mi gorzej i co najważniejsze, pomoc przy malowaniu. Bez aero byłoby ciężko. Teraz czas uzbierać na swój sprzęt.
Nie mam pomysłu na podstawkę, chyba zrobię ekipę siedzącą przy stole obok Mutta.
Dzięki za pochwały, kilka razy chciałem odpuścić okablowanie czy silnik, ale jakoś się zbierałem w sobie, by te przeróbki wcielić w życie.
Jak na pierwsze użycie blaszek, to jestem zadowolony, bo myślałem że pójdzie mi gorzej i co najważniejsze, pomoc przy malowaniu. Bez aero byłoby ciężko. Teraz czas uzbierać na swój sprzęt.
Czas na podsumowanie i zrobienie galerii końcowej. Model uznaję za skończony, mimo, iż nie ma brudzenia, co spowodowane jest przymiarką do podstawki na którą nie mam jeszcze koncepcji dokładniejszej i nie ma sensu dwa razy brudzić modelu. Podstawka powstanie raczej na 100% więc wtedy będzie brudzenie itp.
Galeria i podsumowanie:

Wnętrze, pedały, lusterko, kierownica itp.

Antena i okablowanie idące z radia.

Radio i okablowanie, słuchawka dorobiona na nim.

Pociski poukładane z tyłu pojazdu

Mocowanie siekiery i rzut na bok pojazdu.

Widok z przodu, zderzak wymieniony z plastikowego na blaszany.

Detale maski (światło przekrzywione specjalnie, błyszcząca pozostałość klejuj uż zamaskowana)

Silnik i maska od dołu

Okablowanie silniczków wycieraczek i wymieniona kompletnie deska rozdzielcza wraz z całym panelem.

Jeszcze jeden rzut na radio

M151A1C jeden z nielicznych modeli wykonanych w tej wersji oficjalnie ukończony.

Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie, uwagi itp. to napiszcie teraz, lub zamilczcie na wieki :D
Antena wykonana z kociego wąsa (kot dał dobrowolnie co podkreślam).
Niniejszym bardzo dziękuję za uwagę i pomocne rady, zdjęcia i opisy, które były bardzo pomocne i pozwoliły lepiej poznać model, który robiłem.
Gorąco zapraszam do relacji z budowy BTR 80A, którą kontynuuję po ukończeniu prac nad Muttem. Moderatora proszę o wrzucenie wątku do spisu modeli ukończonych.
Galeria i podsumowanie:

Wnętrze, pedały, lusterko, kierownica itp.

Antena i okablowanie idące z radia.

Radio i okablowanie, słuchawka dorobiona na nim.

Pociski poukładane z tyłu pojazdu

Mocowanie siekiery i rzut na bok pojazdu.

Widok z przodu, zderzak wymieniony z plastikowego na blaszany.

Detale maski (światło przekrzywione specjalnie, błyszcząca pozostałość klejuj uż zamaskowana)

Silnik i maska od dołu

Okablowanie silniczków wycieraczek i wymieniona kompletnie deska rozdzielcza wraz z całym panelem.

Jeszcze jeden rzut na radio

M151A1C jeden z nielicznych modeli wykonanych w tej wersji oficjalnie ukończony.

Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie, uwagi itp. to napiszcie teraz, lub zamilczcie na wieki :D
Antena wykonana z kociego wąsa (kot dał dobrowolnie co podkreślam).
Niniejszym bardzo dziękuję za uwagę i pomocne rady, zdjęcia i opisy, które były bardzo pomocne i pozwoliły lepiej poznać model, który robiłem.
Gorąco zapraszam do relacji z budowy BTR 80A, którą kontynuuję po ukończeniu prac nad Muttem. Moderatora proszę o wrzucenie wątku do spisu modeli ukończonych.