[R/G] PWS-33 Wyżeł [Quest II nr 12 (2002)]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
No i zmęczyłeś "dziada"
I to w bardzo dobrym stylu.
Zastanawiam się jednak czy dobrze zrobiłeś dopasowując górne poszycie silników do obniżonej gondoli. Wydaje mi się że na sylwetkach bocznych Wyżła widać że górna krawędź osłony silnika licuje w górną ( najwyższym punktem profilu skrzydła ) powierzchnią skrzydła.
Chyba było by to możliwe żeby gondolę "podnieść" tak żeby było tak jak w oryginale.
Swoją drogą to dałbym wiele żeby zobaczyć surówkę tego modelu...

I to w bardzo dobrym stylu.

Zastanawiam się jednak czy dobrze zrobiłeś dopasowując górne poszycie silników do obniżonej gondoli. Wydaje mi się że na sylwetkach bocznych Wyżła widać że górna krawędź osłony silnika licuje w górną ( najwyższym punktem profilu skrzydła ) powierzchnią skrzydła.
Chyba było by to możliwe żeby gondolę "podnieść" tak żeby było tak jak w oryginale.
Swoją drogą to dałbym wiele żeby zobaczyć surówkę tego modelu...

Wiem, że górna powierzchnia gondol wchodziła stycznie do skrzydła ale niestety wcześniej wkleiłem szkielety gondol i miałbym za dużo do "darcia", poza tym konstrukcja szkieletów nie bardzo pozwalała na ich podniesienie w stosunku do skrzydła więc zdecydowałem, że zrobię to w sposób dla mnie łatwiejszy.Ceva pisze:na sylwetkach bocznych Wyżła widać że górna krawędź osłony silnika licuje w górną ( najwyższym punktem profilu skrzydła ) powierzchnią skrzydła.
Chyba byłoby to możliwe żeby gondolę "podnieść" tak żeby było tak jak w oryginale.
Wiem natomiast z czego to wynikło. Autor zrobił błąd w tym, że oba szkielety gondol zaprojektował jako takie same nie różnicując ich jako lewy-prawy, skrzydło ma lekki wznios, płaszczyzna symetrii gondol powinna być pionowo a nie prostopadle do dolnej powierzchni skrzydła i stąd to wszystko.