[R] Czterej Pancerni i ... Czołg [Konkurs]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Łukasz , nie dzięki i oczywiście wzajemnie , chociaż mój teciak przy Twoim to się chowa. A jak u Ciebie opracowane są gąski , zapodaj jakąś fotkę. Tak sobie patrzyłem na te fotki oryginału i doszedłem do wniosku , że pomijając gęstość tego wafla , która jest do przełknięcia , to cały efekt niweluje to iż w oryginalnych gąskach wafel jest taki dosyć wysoki , z wycięciami przy zawiasach no i taki jakby włożony w głąb gąsienicy. Jedyne co przychodzi mi do głowy aby w miarę odwzorować , to zrobić go z kawałeczków brystolu , ale to nie na moje nerwy i cierpliwość , żeby tak uzbroić 150 ogniw , więc tak szczerze mówiąc pojęcia nie mam co z tym zrobić. Na dobrą sprawę , żadna z tych moich siatek sie nie nadaje , bo jest za niska
papa

papa
Może te gąski ze strony Kanatyka Kartonu się na coś przydadzą/nadadzą?
http://fk.konradus.com/modele/modele.php
Pozdrawiam i trzymam kciuki za budowę
http://fk.konradus.com/modele/modele.php
Pozdrawiam i trzymam kciuki za budowę

Cześć !
A może zrobić tak jak tu , bez wafla , same ogniwa i pomalować np. gunmetalem ( który sobie zakupiłem
).
EDIT :
Takie właśnie zrobiłem i chyba takie zostawię :

Fotki oczywiście w dużym zbliżeniu , więc można dostrzec jakieś włoski itp. , ale w rzeczywistości nie jest tak źle.
Do nastepnego.
A może zrobić tak jak tu , bez wafla , same ogniwa i pomalować np. gunmetalem ( który sobie zakupiłem

EDIT :
Takie właśnie zrobiłem i chyba takie zostawię :

Fotki oczywiście w dużym zbliżeniu , więc można dostrzec jakieś włoski itp. , ale w rzeczywistości nie jest tak źle.
Do nastepnego.
eee tam , laserowe gaski to se każdy może kupić i założyć , a ja chcę zrobić własne. Zresztą zrobiłem ogniwka , na które nakleiłem siatkę szlifierską , ale poprzecinaną w niektórych miejscach , i tak zostanie , nie wnikając w to czy jest za gęsta czy nie. Kończę koła na jedną stronę , więc niedługo dam jakieś fotki to i tą gaske pokażę.
pzdr
pzdr
Ma sie tak sobie , na pierwszej stronie relacji jest fotka oryginału. Generalnie ne zależało mi tu na wiernym odzwierciedleniu wafla na gasienicy , ale na tym , żeby było coś co ten wafel przypomina , po wielu nieudanych próbach doszedłem do wniosku , że tak jak jest wtej chwili wygląda najlepiej i tak zostawię.OSTOJA pisze:tylko nie wiem jak to się ma do rzeczywistości
Całe gasienice są pomalowane gunmetalem humbrola , tylko na siatce jakoś inaczej kryje i troche sie to wyróżnia. Siatka prze malowaniem była taka ciemno - brązowa.OSTOJA pisze:Siatka była czarna czy malowałeś
Cześć !
Żeby nie było tylko czczego gadania o gąskach , dziś prezentuje wam prawie całą lewą strone czołgu ( prawie , bo jeszcze bez gąsienicy ).
Wahacze , koła - napinające , napędowe i jezdne oraz wszystko w komplecie na czołgu :

I taka przymiarka z gąsienicą :

Teraz wezmę się za koła na druga stronę.
Na razie by było - papa.
Żeby nie było tylko czczego gadania o gąskach , dziś prezentuje wam prawie całą lewą strone czołgu ( prawie , bo jeszcze bez gąsienicy ).
Wahacze , koła - napinające , napędowe i jezdne oraz wszystko w komplecie na czołgu :

I taka przymiarka z gąsienicą :

Teraz wezmę się za koła na druga stronę.
Na razie by było - papa.