a wyglądają jak krzesełka elektrycznescorpions pisze:Kanapy są oczywiście super wygodne , bo jak gdzieś wyczytałem to tym samochodem jeździł ponoć sam Fuhrer.
[R] HORCH 1a - Modelik 13/02
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
No bo widzisz , auto jest dopiero w fabryce i testerzy Fuhrera nie zdązyli ich jeszcze odpowiednio ugnieść , aby były mięciutkie , dlatego jeszcze wyglądaja na takie sztywne , ale zapewniam , że są miekkie ( do testowania amortyzatorów , w sam razbelfast pisze:scorpions napisał/a:
Kanapy są oczywiście super wygodne , bo jak gdzieś wyczytałem to tym samochodem jeździł ponoć sam Fuhrer.
a wyglądają jak krzesełka elektryczne
Cześć !
Niestety za wiele nie stworzyłem , ale żeby nie było pokazuję co mam
Koła (na razie tylko jezdne ):

I tu pojawił sie pierwszy problem , a mianowicie wręgi kół były dużo za małe , zmniejszenie oklejki koła powodowało , że bok ( opona ) robił się jajowaty , w związku z czym należało powiększyć wręge , ja po prostu odrysowałem ją na tekturze , i pasowała. , ale przez te zabiegi sknociłem jedno z kół , przez co do niczego sie nie nadaje , w związku z czym najprawdopodobniej , koła zapasowe będą w pokrowcach.
Zawieszenie ( wachacze , sprężyny i ośki ):

I przednie zawieszenie w komplecie :
Na tylne zawieszenie przyjdzie nam troche poczekać , gdyż najpierw muszę zrobić most. Dodatkowo dojdą tam jeszcze jakies drążki i łączniki , ale to pod koniec budowy.
Na razie by było - papa.
Niestety za wiele nie stworzyłem , ale żeby nie było pokazuję co mam
Koła (na razie tylko jezdne ):

I tu pojawił sie pierwszy problem , a mianowicie wręgi kół były dużo za małe , zmniejszenie oklejki koła powodowało , że bok ( opona ) robił się jajowaty , w związku z czym należało powiększyć wręge , ja po prostu odrysowałem ją na tekturze , i pasowała. , ale przez te zabiegi sknociłem jedno z kół , przez co do niczego sie nie nadaje , w związku z czym najprawdopodobniej , koła zapasowe będą w pokrowcach.
Zawieszenie ( wachacze , sprężyny i ośki ):

I przednie zawieszenie w komplecie :
Na tylne zawieszenie przyjdzie nam troche poczekać , gdyż najpierw muszę zrobić most. Dodatkowo dojdą tam jeszcze jakies drążki i łączniki , ale to pod koniec budowy.
Na razie by było - papa.
- dominik294
Była , a nawet powiedziałbym , że jest cały czasdominik294 pisze:Z tego co pamiętam,to była chyba też w MODELIKU wersja pustynna?
Cześć !
No i wreszcie szkrabek stanął na własnych nogach to znaczy kołach. Ale najpierw coś czego nie będzie widać - most napędowy ( tu wraz z wałami ) :

No i teraz można pokazać rzut ogólny :

Niestety coś musiałem źle wymierzyć i trochę mi Horch opada na tył , ale generalnie nie rzuca się to w oczy.
Na razie by było - papa
No i wreszcie szkrabek stanął na własnych nogach to znaczy kołach. Ale najpierw coś czego nie będzie widać - most napędowy ( tu wraz z wałami ) :

No i teraz można pokazać rzut ogólny :

Niestety coś musiałem źle wymierzyć i trochę mi Horch opada na tył , ale generalnie nie rzuca się to w oczy.
Na razie by było - papa
Bondżornogutentaggutmorningafternón itd !
Na razie niewiele , gdyż pół dnia dzisiejszego zeszło mi na "wycieczce" w głąb naszego pieknego kraju po naszych pieknych drogach , ale mimo wszystko coś tam zdziałałem , a mianowicie :
Kierownica , dźwignia hamulca ręcznego , lewarki zmiany biegów i wiatrochron przedni :

Wszystko w komplecie :

I oczywiście na zakończenie całość :

A tak na marginesie , milej by było gdyby ktoś coś wpisał , nawet byle co , no chyba że musimy zacząć sie "opluwać" , żeby cos się działo

By było - do nastepnego - papa
Na razie niewiele , gdyż pół dnia dzisiejszego zeszło mi na "wycieczce" w głąb naszego pieknego kraju po naszych pieknych drogach , ale mimo wszystko coś tam zdziałałem , a mianowicie :
Kierownica , dźwignia hamulca ręcznego , lewarki zmiany biegów i wiatrochron przedni :

Wszystko w komplecie :

I oczywiście na zakończenie całość :

A tak na marginesie , milej by było gdyby ktoś coś wpisał , nawet byle co , no chyba że musimy zacząć sie "opluwać" , żeby cos się działo
By było - do nastepnego - papa
-
MrDarkenRahl
A teraz przemowa:
-Scorpions, jestem z Ciebie dumny. Przepiękny ten model - rzekła Adolf i w rytm piosenki BONKERS zaczął akompaniament
Na zakończenie dodał

Jesteś swój chłop, ziomuś.
PS
Nie mogłem się powstrzymać
. Ładnie Ci idzie, trzymam kciuki.
-Scorpions, jestem z Ciebie dumny. Przepiękny ten model - rzekła Adolf i w rytm piosenki BONKERS zaczął akompaniament
Na zakończenie dodał

Jesteś swój chłop, ziomuś.
PS
Nie mogłem się powstrzymać