MIG29 w skali 1:10. Gięcie, cięcie czy...?metal/drewno?
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
- dominik294
-
No ciekawe, ciekawe ale to raczej nie nadaje się to elementów konstrukcyjnych.
Trochę o tym poczytam i zobaczymy.
Edit:
No nic jutro się wybiorę na uczelnie do prof. który robi modele koncepcyjne samolotów i się zapytam jakie są szanse na to żeby tak duży model wykonać i jeszcze żeby wytrzymała obciążenie całym pc'tem i chłodzeniem wodnym:p.
Wiem że normalnie do RC'ków wręgi robi się ze sklejki ale ja jednak z uporem maniaka wolałbym wykonać wszystkie wręgi z blachy. Nie będzie to nigdy latało (a szkoda:p) a jednak myślę że będzie na dłużej.
Normalnie stosuje się do pokryć taśm termokurczliwych ale może udałoby się najpierw tym pokryć a następnie nanieść ze 3 warstwy włókna szklanego albo węglowego (węglowe dużo sztywniejsze).
Bawiłem się do mgr kompozytami, ale pojęcia nie mam ile to by kosztowało:D.
Ma może ktoś ceny i jakieś zniżki na tkaniny polimerowe(szklane lub węglowe)?:D
Trochę o tym poczytam i zobaczymy.
Edit:
No nic jutro się wybiorę na uczelnie do prof. który robi modele koncepcyjne samolotów i się zapytam jakie są szanse na to żeby tak duży model wykonać i jeszcze żeby wytrzymała obciążenie całym pc'tem i chłodzeniem wodnym:p.
Wiem że normalnie do RC'ków wręgi robi się ze sklejki ale ja jednak z uporem maniaka wolałbym wykonać wszystkie wręgi z blachy. Nie będzie to nigdy latało (a szkoda:p) a jednak myślę że będzie na dłużej.
Normalnie stosuje się do pokryć taśm termokurczliwych ale może udałoby się najpierw tym pokryć a następnie nanieść ze 3 warstwy włókna szklanego albo węglowego (węglowe dużo sztywniejsze).
Bawiłem się do mgr kompozytami, ale pojęcia nie mam ile to by kosztowało:D.
Ma może ktoś ceny i jakieś zniżki na tkaniny polimerowe(szklane lub węglowe)?:D
Ostatnio zmieniony 2010-07-18, 15:15 przez koziolek10, łącznie zmieniany 1 raz.