Bardzo fajnie się on prezentuje
Star 12.185 [R] [Konkurs]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Cześć !
Oto ostatni element podnośnika - podpory :

Niestety nie są wysuwane , bo za dużo było kombinowania , aby wewnętrzne elementy nie wypadały z zewnętrznych i po wielu próbach zrobiłem nieruchome.
No i galeria gotowego podnośnika - BUMAR PM 0184H ( chyba , bo tak pisze na okładce , na samym podnośniku , co zresztą widać , pisze - PMO 184 HE ):

No i pozostał jeszcze mój byk , a mianowicie - osłona , która , powinna być zamontowana wyżej , na cięgnach , a nie na ramieniu "zwyżki" , ale że przykleiłem ją na SG , to nic już nie mogę zrobić - niestety
. Jeszcze pare pierdółek przy samochodzie + silnik i będzie fajrant - tak więc do nastepnego. papa
Oto ostatni element podnośnika - podpory :

Niestety nie są wysuwane , bo za dużo było kombinowania , aby wewnętrzne elementy nie wypadały z zewnętrznych i po wielu próbach zrobiłem nieruchome.
No i galeria gotowego podnośnika - BUMAR PM 0184H ( chyba , bo tak pisze na okładce , na samym podnośniku , co zresztą widać , pisze - PMO 184 HE ):

No i pozostał jeszcze mój byk , a mianowicie - osłona , która , powinna być zamontowana wyżej , na cięgnach , a nie na ramieniu "zwyżki" , ale że przykleiłem ją na SG , to nic już nie mogę zrobić - niestety
Oj, szkoda. Trzeba było wkleić do środka zewnętrznych części podłużnie paseczki papieru i tyle ich wkleić by wewnętrzne części dało się przesuwać bez ich wypadania.scorpions pisze:Niestety nie są wysuwane , bo za dużo było kombinowania , aby wewnętrzne elementy nie wypadały z zewnętrznych i po wielu próbach zrobiłem nieruchome.
Ja wiem co mogłem zrobić i co zrobiłem , ale żadna z różnych opcji się nie sprawdziła , dodatkowo wprowadzenie opcji wysuwania utradnia to , że te podpory są dosyc małymi elementami , zresztą samochód na półce będzie stał w pozycji "do marszu" , więc takie wysuwane podpory nie są mu potrzebne , gorzej by było gdybym podnośnik zrobił nieruchomy 
Witojcie , witojcie !
Ostatnie elementy wyposażenia samochodu - lusterka , listwy antynajazdowe ( boczne i tylna ) , silnik i tylne lampy :

I oto finał tychże zmagań z modelem Stara :
I z kumplem :

Krótko podsumowując , model kleiło się bez problemów ( jak wszystkie projekty Kierownika ) i bardzo przyjemnie , wbrew temu co może się wydawać , patrząc na fotki , model jest stosunkowo prosty , nie ma większych problemów przy budowie auta jak i podnośnika , a nawet połączenie podzespołów podnośnika nie jest jakoś specjalnie trudne czy skomplikowane. Tu chciałbym zaznaczyć , że model zbudowałem w tempie expresowym , raz ze względu na to , że konkurs niedługo się kończy , a chciałem zdążyć , a dwa miałem dużo wolnego czasu. Generalnie model mogę polecić każdemu. Mam nadzieję , że się podoba. Do nastepnego - papa
P.S. Można go odfajkować w konkursie i dodać do spisu.
Ostatnie elementy wyposażenia samochodu - lusterka , listwy antynajazdowe ( boczne i tylna ) , silnik i tylne lampy :

I oto finał tychże zmagań z modelem Stara :
I z kumplem :

Krótko podsumowując , model kleiło się bez problemów ( jak wszystkie projekty Kierownika ) i bardzo przyjemnie , wbrew temu co może się wydawać , patrząc na fotki , model jest stosunkowo prosty , nie ma większych problemów przy budowie auta jak i podnośnika , a nawet połączenie podzespołów podnośnika nie jest jakoś specjalnie trudne czy skomplikowane. Tu chciałbym zaznaczyć , że model zbudowałem w tempie expresowym , raz ze względu na to , że konkurs niedługo się kończy , a chciałem zdążyć , a dwa miałem dużo wolnego czasu. Generalnie model mogę polecić każdemu. Mam nadzieję , że się podoba. Do nastepnego - papa
P.S. Można go odfajkować w konkursie i dodać do spisu.
Ostatnio zmieniony 2010-06-03, 18:56 przez scorpions, łącznie zmieniany 1 raz.