[Relacja] RMS TITANIC (Fly Model 1:200)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witajcie, też jestem tu nowy i również buduję Titanica tyle, że w skali 1:140 czyli ze skanów.
Niestety opracowanie tego modelu nie jest zbyt precyzyjne, na jednym arkuszu (miękkim) dwie częście różniły się wymiarami ehhhh.
U mnie też pokład rufy jest o 9mm tak samo jak pokład wcześniejsebb21 pisze:Też sklejam ten model Titanica w 1:200, lecz zauwazylem u mnie, ze pokład rufy i dziobu jest o 9mm krótszy niz powinien byc.

Do Dawid Chetnie bym robił relacje lecz wiesz, nie wiem jak sie tu umieszcza zdjecia i nie wiem tez czy moge tutaj bezposrednio czy musze osobny temat zakladac botego tez nie wiem :-)w sumie nowy temat jakby był było by mniej bałaganu bo jak kazdy zacznie tu prowadzic swoja relacje to bedzie zamieszanie
wybaczcie ale jestem pierwszy raz w zyciu na forum hehe

Jakby co to mam do sprzedania ten model w oryginalnej skali 1:200. Pozwolisz, że przy okazji odpowiem za Dawida :) Po sklejeniu długość: 138cm, szerokość 14cm :) Jest tam troszke drobnych części, ale tragedii nie ma ;)Abdomen pisze:Mam zamiar w przyszłości popełnić ten statek.
Kibicuje dalej, powodzenia.
Każdy prowadzi swoją relację inaczej byłby ogromny chaos. Co do zdjęć, to tutaj możesz zamieszczać tylko linki do nich np. w postaci miniaturek. Najlepiej skorzystać z jakiegoś darmowego serwisu, na który wrzucasz swoje zdjęcia np fotosik czy Photobucket.sebb21 pisze:Do Dawid Chetnie bym robił relacje lecz wiesz, nie wiem jak sie tu umieszcza zdjecia i nie wiem tez czy moge tutaj bezposrednio czy musze osobny temat zakladac botego tez nie wiem :-)w sumie nowy temat jakby był było by mniej bałaganu bo jak kazdy zacznie tu prowadzic swoja relacje to bedzie zamieszaniewybaczcie ale jestem pierwszy raz w zyciu na forum hehe
Sprawdziłem jeszcze raz te pokłady i pasują idealnie. Może po prostu kupcie oryginalne wydanie a nie jakieś skany, które najwidoczniej są źle zrobione. Poza tym ładnie to tak okradać autora?? facet się musiał napracować a Wy tu wyjeżdżacie z jakimiś skanami :-/ Zakończmy już ten temat, bo nie o to chodzi w tej relacji. sebb21 jak już masz coś sklejone to załóż Sobie relację i wtedy poznasz opinie na temat swojej pracy.»
Ostatnio zmieniony 2010-01-12, 15:33 przez david, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.Sory ze zawracam głowe, ale interesuje mnie ta relacja budowy Titanica Dawida, a mam problem taki ze nie widze ostatnich wiadomosci tutaj:( a wiem ze byly bo czytałem.Czy ktos je usunął? Ostatnia jaka widze teraz jest Sprawdziłem jeszcze raz te pokłady i pasują idealnie. Może po prostu kupcie oryginalne wydanie a nie jakieś skany, które najwidoczniej są źle zrobione. Poza tym ładnie to tak okradać autora?? facet się musiał napracować a Wy tu wyjeżdżacie z jakimiś skanami Zakończmy już ten temat, bo nie o to chodzi w tej relacji. sebb21 jak już masz coś sklejone to załóż Sobie relację i wtedy poznasz opinie na temat swojej pracy. od Dawida...