[Relacja] Yoshimura Hayabusa X-1 - Tamiya 1:12
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam, czas na kolejną odsłonę, tym razem prezentuję podnóżki, pompę hamulca oraz cięgno zmiany biegów.
Było z tym trochę roboty, a zwłaszcza z malowaniem, ale z efektu jestem bardzo zadowolony, z resztą oceńcie sami :)

A teraz kilka szczegółów, które uwidaczniają najwyższą jakość tego zestawu:

No i całość ;)

Przez najbliższe 2 dni będę pracował nad wydechem, nie wiele pracy z nim zostało, ale jednak czasu potrzeba wile.
Mam nadzieję, że do świąt uda mi się skończyć ten model by móc wziąć się za olejnego jednoślada :)
Pozdrawiam i zapraszam do oglądania efektów mojej pracy.
r-t.
Było z tym trochę roboty, a zwłaszcza z malowaniem, ale z efektu jestem bardzo zadowolony, z resztą oceńcie sami :)

A teraz kilka szczegółów, które uwidaczniają najwyższą jakość tego zestawu:

No i całość ;)

Przez najbliższe 2 dni będę pracował nad wydechem, nie wiele pracy z nim zostało, ale jednak czasu potrzeba wile.
Mam nadzieję, że do świąt uda mi się skończyć ten model by móc wziąć się za olejnego jednoślada :)
Dzięki :)Radzio65 pisze:Ładnie r-t, przyjemnie popatrzeć.
Pozdrawiam i zapraszam do oglądania efektów mojej pracy.
r-t.
Na 100% po sklejeniu okrętu zabiorę się za jakiś motocykl :) I będzie to chyba 14111 Kawasaki ZZR 1400. Bardzo mi się podoba
Ile tak orientacyjnie jest części w takim modelu? Nigdzie nie podają tej informacji...
BTW widzę tam (u Ciebie również gdzieś mi się przewinęło), że są śrubki. To są modele jednocześnie do sklejania i skręcania?

BTW widzę tam (u Ciebie również gdzieś mi się przewinęło), że są śrubki. To są modele jednocześnie do sklejania i skręcania?
Witam, witam
Prace drgnęły 
Jeszcze ciepłe fotki z lakierni
Pierwsza warstwa TS-49:

Z efektu jestem w 90% zadowolony, jednak kompletnie nie mam pomysłu jak uniknąć mikro paprochów latających w powietrzu
wszystko wysprzątałem, maksymalnie zmniejszyłem cyrkulację powietrza, a i tak kilka się nałapało :-/ To chyba wszystko sprawka elektrostatyki 
Pozdrawiam.

Jeszcze ciepłe fotki z lakierni

Z efektu jestem w 90% zadowolony, jednak kompletnie nie mam pomysłu jak uniknąć mikro paprochów latających w powietrzu

Pozdrawiam.