papa
[R] Samolot F-16C MM 4-5/99 [Konkurs]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Siemano !!!
Jako , że forum ruszyło z kopyta , trza coś pokazać. Za dużo tego nie ma , bo robiłem co innego , ale zawsze coś tam do przodu. ( zdjęcia robione wieczorem , no i troche niewyraźne mogą być , a żeby nikt sie nie czepiał - zmieniłem scenerię
)
Na warsztat poszła kabina lotnika - wnętrze , jakieś drobiazgi do środka i kabina wykończona.

Obecnie robię fotel i jak go zrobię to kabine uznamy za skończoną , chociaż naszła mnie taka myśl , czy pilot sterował tym ustrojstwem tym małym yoistickiem po prawej , czy miał jakiś drążek , bo w wycinance ani słowa o drążku
Na razie tyle.
Jako , że forum ruszyło z kopyta , trza coś pokazać. Za dużo tego nie ma , bo robiłem co innego , ale zawsze coś tam do przodu. ( zdjęcia robione wieczorem , no i troche niewyraźne mogą być , a żeby nikt sie nie czepiał - zmieniłem scenerię
Na warsztat poszła kabina lotnika - wnętrze , jakieś drobiazgi do środka i kabina wykończona.

Obecnie robię fotel i jak go zrobię to kabine uznamy za skończoną , chociaż naszła mnie taka myśl , czy pilot sterował tym ustrojstwem tym małym yoistickiem po prawej , czy miał jakiś drążek , bo w wycinance ani słowa o drążku
Na razie tyle.
Dorobiłem jeszcze kabinkę:

Ostatnia fotka pokazuje przymiarkę na sucho , jako że puplpit lotnika nie zgrał mi sie z wnetrzem kabiny i musiałem go troche podnieść , to kabiny nie da rady przykleić tak żeby sie idealnie wpasowała ( sama kabina pasuje idealnie , jak by od tego samolotu była
) , a że sie narobiłem przy fotelu , to zrobię ją w pozycji otwartej , co by wnetrze było dobrze widać 

Ostatnia fotka pokazuje przymiarkę na sucho , jako że puplpit lotnika nie zgrał mi sie z wnetrzem kabiny i musiałem go troche podnieść , to kabiny nie da rady przykleić tak żeby sie idealnie wpasowała ( sama kabina pasuje idealnie , jak by od tego samolotu była
Cześć,
staraj się lepiej pasować brzegi połączeń (żeby nic nie wystawało) i retuszować je.
Co do wielkości - Jaszczomb jest jednym z mniejszych współczesnych samlotów wielozadaniowych. Zdjęcia porównujące F-16 z wydawnictwa AH do śmigłowca Mi-28 można znaleźć na forum w relacji z budowy tego ostatniego.
TAD
staraj się lepiej pasować brzegi połączeń (żeby nic nie wystawało) i retuszować je.
Co do wielkości - Jaszczomb jest jednym z mniejszych współczesnych samlotów wielozadaniowych. Zdjęcia porównujące F-16 z wydawnictwa AH do śmigłowca Mi-28 można znaleźć na forum w relacji z budowy tego ostatniego.
TAD
Brzegi retuszuje , nawet po kolor , chyba , że masz na myśli bok samolotu , to zostanie zamaskowane , ale to pod koniec budowy , no i ewentualnie na samym fotelu może gdzieś przebijać biel , ale to już jest widoczne tylko na fotkach bo w rzeczywistości to nie widać
, natomiast może się zdarzyć , że coś wystaje , gdyż papier jest dosyć gruby i nie zawsze mi wszystko wyjdzie tak jak powinno
, no i na samym kadłubie może się zdarzyć jakis "prześwit" gdyż , jak już mówiłem , nie przyłożyłem sie zbytnio do szkieletu
A tak pozatym to w realu nie wygląda tak źle jakby się mogło wydawać , jednak zdjęcia w makro też swoje robią . W każdym razie myślę , że po skończeniu powinien sie prezentować całkiem nieźle - zobaczymy 
Bon apetit
W dzisiejszym odcinku tegoż horroru
na plan główny wjechał wlot powietrza z wnęką podwozia przedniego:

I na swoim miejscu:

Błędy ( moje oczywiście
) - przy połączeniu dwóch elementów wlotu powietrza widać małe niedociągnięcia , mogłem wręgę od przedniego elementu ( tego czarnego ) sfazować pod kątem i dopiero przyklejać ten element , no ale nie pomyślałem i tak to wyszło
. Drugim dosyć istotnym błędem jest połączenie całego wlotu z resztą samolotu , za Chiny nie chciało się przykleić całą powierzchnią , a to ze względu na ten szary pasek pomiędzy kadłubem a wlotem ( za szeroki ) , no ale jak zwykle kapnąłem się za późno ; zrobiły się takie małe szparki , a że nie wyglądało to zbyt ciekawie to zamaskowałem to takimi czarnymi paseczkami , zresztą moim zdaniem wyszło to nawet ciekawie.
Na razie tyle , teraz biorę się za "ogon" ( statecznik pionowy ).
P.S. Fotki mogą być

W dzisiejszym odcinku tegoż horroru

I na swoim miejscu:

Błędy ( moje oczywiście
Na razie tyle , teraz biorę się za "ogon" ( statecznik pionowy ).
P.S. Fotki mogą być
Ostatnio zmieniony 2009-11-16, 18:37 przez scorpions, łącznie zmieniany 1 raz.