Zmieniłem dział, i poprawiłem błędy. Bartosz
F-16C/D W POLSCE
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
-
KOCUREK
F-16C/D W POLSCE
Właśnie wylądowały w Poznaniu, ale sensacja jak dla mnie wiadomość że je eskortowały dwa mig21
Ostatnio zmieniony 2006-11-09, 19:35 przez KOCUREK, łącznie zmieniany 1 raz.
Oki...
Po tej wiadomości, co podał KOCUR, włączyłem TVN24 i poczekałem 15minut na wiadomości, ale było tylko lądowanie. Dopiero teraz na faktach obejrzałem. Chciałbym żeby tak stacjonowali pod Malborkiem, dziś tylko Iskry latały. A w TV jak leciały, (te F-16) to miały szachownice zakryte.
A czy wiecie o której jutro będzie ta ceremonia, o której godzinie, wiem ze na TVP1.
Po tej wiadomości, co podał KOCUR, włączyłem TVN24 i poczekałem 15minut na wiadomości, ale było tylko lądowanie. Dopiero teraz na faktach obejrzałem. Chciałbym żeby tak stacjonowali pod Malborkiem, dziś tylko Iskry latały. A w TV jak leciały, (te F-16) to miały szachownice zakryte.
A czy wiecie o której jutro będzie ta ceremonia, o której godzinie, wiem ze na TVP1.
- ojciec_cenzura
Heja
Tak się składa, że byłem na uroczystości osobiście
. Tutaj sznurek do albumu (29 zdj.) http://ojciec0007.fotosik.pl/albumy/82454.html
Jakby ktoś czegoś nie wiedział niech napisze nr zdjęcia.
aha i mam nadzieje, ze MM nastepnego eFa wyda w polskim malowaniu
Tak się składa, że byłem na uroczystości osobiście
Jakby ktoś czegoś nie wiedział niech napisze nr zdjęcia.
aha i mam nadzieje, ze MM nastepnego eFa wyda w polskim malowaniu
Wszycy tak biadolą, że Polska zakupiła F-16, a to był bardzo dobry wybór. Nie dość, że będziemy posiadali 48 nowoczesnych samolotów, którymi nie trzeba się wstydzić (MiG'ów-29 też nie musimy) to jeszcze mamy dodatkowo taki piękne maszynki. Wyobraźcie sobie co by było jak byśmy zakupili "Miraże" od Francuzów. Bleeee paskudztwo i na dodatek do niczego sie nie nadaje. A na model także licze, bo stare F-16 z MM-a mam ochotke.
Pozdrawiam.
EDIT:
Ojciec bardzo fajnie fotki, gratulacje.
Cały czas pozdrawiam.
Pozdrawiam.
EDIT:
Ojciec bardzo fajnie fotki, gratulacje.
Cały czas pozdrawiam.
Mi osobiście bardziej podobały się Grippeny i na pewno nie byłoby takich opóźnień z przylotem. Poza tym sam płatowiec jest nowocześniejszy i przystosowany do startu z dróg czy autostrad. Jak byliśmy w Układzie Warszawskim to lizaliśmy (nie napiszę po czym) Ruskich teraz jest to samo z Amerykanami. Kończe bo zbaczam w kierunku polityki. Są to są mam nadzieję, że nie zginie na nich żaden pilot ani w czasie pokoju ani nie daj Boże wojny.
W tej kwestii El_paw się zgodzę z Tobą. Fakt to byłby wielki atut jeśli nasze myśliwce byłyby zdolne to startu z lotnisk polowych. O lizaniu też się zgadzam, lecz z tego co słyszałem Grippen na dość drogie podzespoły (lecz można je szybko wymieniać). W prawdzie to się równoważy bo nasze F-16 też są drogie w eksploatacji, no ale każda nowoczesna maszyna taka jest (no chyba, że są wyjątki).
Chyba właśnie pomiędzy tymi dwoma modelami nasz rząd miał największe problemy w kwestii wyboru. Oba są dobre i nowoczesne. Może wybrano Efy ze względów politycznych... ale to już jest temat na inne forum dyskusyjne. Boje się tylko, że USA nas wyrolowoało i dało niesprawny szmelc co może się rozpaść w powietrzu albo co gorsza jeszcze na ziemi. Mam nadzieję, że ta sprawa zostanie waśniona.
Chyba właśnie pomiędzy tymi dwoma modelami nasz rząd miał największe problemy w kwestii wyboru. Oba są dobre i nowoczesne. Może wybrano Efy ze względów politycznych... ale to już jest temat na inne forum dyskusyjne. Boje się tylko, że USA nas wyrolowoało i dało niesprawny szmelc co może się rozpaść w powietrzu albo co gorsza jeszcze na ziemi. Mam nadzieję, że ta sprawa zostanie waśniona.
-
Darkness
Ja też bym wolał aby zakupiono Grippeny, bo nie dość, ze nie są takich rozmiarów jak F-16, to jeszcze rakiety i inne uzbrojenie można by w Polsce na miejscu produkować, to jeszcze Grippeny moglibyśmy udoskonalać, a tak tych "nowoczesnych" F-16 nie wolno nam w jakikolwiek sposób udoskonalać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Obejrzałem zdjęcia co zrobił Ojciec, no i super, ale ja wolę i tak Migi-29. W tych Krzesinach mają dużą wieżę, i jest podobna do wieży, bo u nas w Królewie Malborskim, to budynek, a na górze taras, i ciekawe czy na tej wieży w Krzesinach są jakieś modele kartonowe, bo jak byłem na wieży w Królewie, to były.
No i to wszystko.
P.S. Padał deszcz, bo jak padał, to jest normalka na piknikach lotniczych, pada i pada.
No i to wszystko.
P.S. Padał deszcz, bo jak padał, to jest normalka na piknikach lotniczych, pada i pada.