Historia polskiej motoryzacji - Jelcz Berliet
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
wiesz Misiek ja nie mam doświadczenia z farbami bo epizod z modelami plastikowymi miałem ale krótki, stoi kilka na półce ale to były robione od tak, malowanie bez aero, farby tylko w puszce wymieszane.. a tych farb z braku doświadczenia nie rozcieńczam.. staram się dobrać jak najlepszy kolor, a jak nie mogę sobie poradzić to proszę kolegów którzy są bardziej ogarnięci jeżeli chodzi o farby

Witam wszystkich
pracuje aktualnie nad bliźniakami. Natrafiłem na małą ciekawostkę, nie jest to problem więc zmartwienia nie ma ale liczy się fakt
:

jak wynika z rysunku który jest w instrukcji cześć 30a jest czołową stroną części 30 a część 29c jest tą stroną od koła, jak widać z pierwszego zdjęcia ich średnice znacząco się różnią
ale to nie jest problem tylko raczej ciekawostka
wracam do pracy
P.S. pytanko do kolegi scorpins'a: zamówiłeś tego jelcza
pozdrawiam

jak wynika z rysunku który jest w instrukcji cześć 30a jest czołową stroną części 30 a część 29c jest tą stroną od koła, jak widać z pierwszego zdjęcia ich średnice znacząco się różnią
P.S. pytanko do kolegi scorpins'a: zamówiłeś tego jelcza
pozdrawiam
-
misiek44344
wiesz jeszcze tak mi się skojarzyło odnośnie tego co napisałeś. ja kiedyś zacząłem robić F-16 z małego modelarza i chciałem go retuszować po sklejeniu części bo wydawało mi się to oczywiste wtedy... ale użytkownicy forum mi to odradzali i mieli rację bo ja zacząłem retuszować na modelu to tylko zepsułem wszystko.. dlatego moja rada jest taka żebyś dokończył tego astona i dał mu spokój z malowanie a przy następnym retuszował części na bieżąco to model będzie wyglądał lepiejmisiek44344 pisze:Ok.Wiesz nie widziałem ja zareuszować mojego Astona ale teraz już będę widział dzięki za pomoc
-
misiek44344
-
misiek44344
-
misiek44344
witam wszystkich
weekend był ale się skończył
prace się nie bardzo posunęły do przodu przez ten czas, ale dziś troszkę siadłem i kontynuując temat niepasujących elementów bliźniaczych kół to zrobiłem je..

nie wiem czemu ale jakoś te zdjęcia nie ostre są
trudno.. pomaluje całość więc nie retuszuje teraz.. dziś to tylko tyle...
P.S. w piątek przyszła mi paczka :

więc temat historii polskiej motoryzacji będzie kontynuowany..
pozdrawiam
weekend był ale się skończył

nie wiem czemu ale jakoś te zdjęcia nie ostre są
P.S. w piątek przyszła mi paczka :

więc temat historii polskiej motoryzacji będzie kontynuowany..
pozdrawiam
-
misiek44344
nie zamierzam zaczynać innego modelu z tego wątku póki Jelcz nie będzie skończony bo to by się z celem mijałomisiek44344 pisze:No fajnie że ktoś podtrzymuje tą historie.Ale najpierw radził bym ci skończyć jelcza zanim zaczniesz "syrnke i nyske"
A tu to co jes z polskiej motoryzacji![]()
Warszawę też chcę kupić ale to w następnej kolejności z Żukiem
pozdrawiam
-
misiek44344