Takiej lampy z lupą używałem w czasami w pracy. To jest bardzo dobra rzecz, ale czy konieczna do zlepienia paru modelibelfast pisze:myślałem nad czymś takim
[relacja] 1:87 GPM Su-45+ coś od siebie jeśli się uda:)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
witam wszystkich w kolejnej odsłonie z mojej kuźni talentu
prace nad silnikami trwają ale w między czasie robię inne elementy żeby nie popaść w rutynę bo to chyba najgorsze :-/ :-/
dziś chciałem pokazać to co mi się udało zrobić z ramy wózka.. nie jest to jeszcze wszystko do końca skończone jeśli chodzi o ramę wózka ale prace powoli posuwają się na przód
i tu już zestawione w całość:

troszkę niestety pobrudziło mi się klejem ale po malowaniu nie będzie nic widać
brakuje jeszcze belek z przodu/z tyłu wózka ale to już w następnej odsłonie
pozdrawiam
prace nad silnikami trwają ale w między czasie robię inne elementy żeby nie popaść w rutynę bo to chyba najgorsze :-/ :-/
dziś chciałem pokazać to co mi się udało zrobić z ramy wózka.. nie jest to jeszcze wszystko do końca skończone jeśli chodzi o ramę wózka ale prace powoli posuwają się na przód
i tu już zestawione w całość:

troszkę niestety pobrudziło mi się klejem ale po malowaniu nie będzie nic widać
pozdrawiam
witam wszystkich
zbliża się sesja na uczelni więc prace nad "suczką" zwolniły ale nie ustały
autor modelu proponuje takie rozwiązanie przy wózkach:

mnie się to jednak nie bardzo widzi
i próbuje w ten sposób:
rozrysowałem sobie pióra. Każde składa się z 8 pasów szerokości 2 mm i długości od 15 mm do 3 mm..:

po sklejeniu wygląda to tak:
po przymiarze do części rozrysowanych przez autora

w następnej kolejności po piórach na warsztat pójdą maźnice..
ale to troszkę potrwa
pozdrawiam
zbliża się sesja na uczelni więc prace nad "suczką" zwolniły ale nie ustały

mnie się to jednak nie bardzo widzi

w następnej kolejności po piórach na warsztat pójdą maźnice..
pozdrawiam
z rysunków i zdjęć jakie posiadam wynikałoby że pióra są szerokości zbliżone do szerokości ramy bo elementy mocowania maźnic i innych podzespołów są mocowane tak jakby do ramy z boku.. mogę się mylić, bo nie jestem ekspertem od kolei, ale wydaje mi się że jest okPatryk.K pisze:Jednak czy szerokość resorów nie jest delikatnie za duża? Ja zrobiłbym troszeczkę węższe.
pozdrawiam
witam wszystkich
jako że pogoda nie bardzo dziś jest wyjściowa udało mi się cosik podłubać przy "suczce"..
jak wcześniej zapowiadałem wziąłem się za maźnice:
oj.. gdzieś mi przepadło zdjęcie samej maźnicy więc pokaże już z zamocowanymi piórami:

jako że jest to dopiero pierwszy zestaw z dwunastu więc jeszcze będzie okazja pokazać samą maźnicę
dziś tyle wracam do pracy
pozdrawiam wszystkich

jako że jest to dopiero pierwszy zestaw z dwunastu więc jeszcze będzie okazja pokazać samą maźnicę
pozdrawiam wszystkich
Witam wszystkich
dawno ten temat nie był ruszany więc trzeba go ruszyć co by się nie zastał
trwają prace nad zawieszeniem wózka lokomotywy:

zdaję sobie sprawę że na zdjęciach nie wygląda to najlepiej ale jak będzie pomalowane to będzie oki
to teraz jeszcze drugą taką samą stronę muszę zrobić i będę brał się za sprężyny..
pozdrawiam i do następnego.. mam nadzieje ze szybszego niż teraz
dawno ten temat nie był ruszany więc trzeba go ruszyć co by się nie zastał
trwają prace nad zawieszeniem wózka lokomotywy:

zdaję sobie sprawę że na zdjęciach nie wygląda to najlepiej ale jak będzie pomalowane to będzie oki
pozdrawiam i do następnego.. mam nadzieje ze szybszego niż teraz