Ming pisze: Ale nigdy się nie poddawaj , nawet jak by coś nie wyszło i ktoś ci się pytał czemu , to mu powiesz że to model Bryzy z ostatniej katastrofy![]()
To niby miało być dowcipne????belfast pisze:model rzeczywiście lekko przypomina tego z Gdyni![]()
![]()

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Ming pisze: Ale nigdy się nie poddawaj , nawet jak by coś nie wyszło i ktoś ci się pytał czemu , to mu powiesz że to model Bryzy z ostatniej katastrofy![]()
To niby miało być dowcipne????belfast pisze:model rzeczywiście lekko przypomina tego z Gdyni![]()
![]()
to nie miało być nic obraźliwego w stosunku do wydarzeń z Gdyniłosiu pisze:To niby miało być dowcipne????Na Onecie bym się czegoś takiego spodziewał ale nie na forum modelarskim...
dzięki Tadtad pisze:jak na pierwszy model radzisz sobie przyzwoicie
oj Tad to co piszesz jest troszkę nie w porządku, bo każdy ma swoje techniki, jedni lepsze inni gorsze, ale każdy sobie jakoś radzi zbiera doświadczenia. A według mnie takie fora są nie tylko po to aby pokazywać swoje modele ale także wymieniać się technikami, patentami i doświadczeniami więc każdy ma prawo radzić komuś.. jeżeli ludzie by posłuchali się Twojej rady to większości relacji by w ogóle nie było a te co już by były to świeciły by pustkami i byłyby tylko wpisy autora.. ja nie retuszowałem tego modelu bo wydawało mi się że w ogóle go nie ukończę i teraz jestem troszkę zły na siebie za takie myślenie bo model by lepiej troszkę wyglądał..tad pisze:Kroolo - super glue nakładany wykałaczką?? Od kiedy to SG nakłada się drewnianymi elementami?? Poza tym metoda "rolowania SG po modelu" brzmi dla mnie jak smarowanie masłem gdzie popadnie. Sorry, ale po Twoich modelach widać, że to się nie sprawdza.
A co do retuszu, to odsyłam Cię do Twojej (nie pierwszej!) relacji z Blochem, gdzie postanowiłeś załatwić sprawę szarą farbką. Już lepiej Ty nie udzielaj porad...
TAD