[R] Bloch MB 152
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Widzę, że nie ma. Bez urazy, ale piszę o tym, bo u Ciebie to już nie maniera, tylko trwały nawyk - narobiłeś modeli od groma, a każdy kolejny to praktycznie krok wstecz, zamiast do przodu. Pora zwolnić z produkcją i zająć się jakością.
Teraz też - zamiast zrobić wszystko jak przystało na doświadczonego modelarza, to zaplanowałeś "posmarować szarą temperą"...
Przy okazji - wielką zaletą tego forum jest to, że mogę Ci takie rzeczy powiedzieć wprost i nie dostaję od razu serii PW z pogróżkami albo bana, jak na papermodels. Tak trzymać.
TAD
Teraz też - zamiast zrobić wszystko jak przystało na doświadczonego modelarza, to zaplanowałeś "posmarować szarą temperą"...
Przy okazji - wielką zaletą tego forum jest to, że mogę Ci takie rzeczy powiedzieć wprost i nie dostaję od razu serii PW z pogróżkami albo bana, jak na papermodels. Tak trzymać.
TAD
Może będą pasować któreś z kolorów które mam, specjalnie nie będę mieszał. Z tym planowaniem "na szaro" to nie tak - początkowo było to retuszowane, ale ogon samolotu rozłożył mnie na łopatki i stąd skończyło się na szarym.
PS.: pogróżki powiadasz? No nieźle....
Czytałem ten wątek o stronie Answera, żenujące było to posunięcie ze strony Dextera... No ale nie chce mi się więcej politykować, każdy widzi jak jest.
PS2.: czy korygowałeś długości zastrzałów i wzmocnień podwozia w Avii? Może wrzucisz streszczoną relację tego ciekawego samolotu na forum?
PS.: pogróżki powiadasz? No nieźle....

PS2.: czy korygowałeś długości zastrzałów i wzmocnień podwozia w Avii? Może wrzucisz streszczoną relację tego ciekawego samolotu na forum?
Na tym forum więcej złego się dzieje - ludzie powylatywali bez najmniejszego powodu. Ich strata - modelarze pójdą tam, gdzie można rozmawiać normalnie. To samo było kiedyś na kartonworku i proszę - ludzie boją się otwierać usta, forum ledwie dyszy.
Co do Avii - korygowałem w pewien sposób - wsunąłem tylne zastrzały podwozia w otwory w kadłubie, dzięki czemu mogłem to regulować bez przycinania. Przednie pasowały bardzo dobrze. Co do relacji - czemu nie - jak skończę, to zrobię tu streszczenie.
Powodzenia przy Blochu - modelik wychodzi ciekawy.
TAD
Co do Avii - korygowałem w pewien sposób - wsunąłem tylne zastrzały podwozia w otwory w kadłubie, dzięki czemu mogłem to regulować bez przycinania. Przednie pasowały bardzo dobrze. Co do relacji - czemu nie - jak skończę, to zrobię tu streszczenie.
Powodzenia przy Blochu - modelik wychodzi ciekawy.
TAD