[Projekt Grupowy] pz. kpfw III 1:72 ITALERI
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
wash jest bardzo BARDZO prosty
bierzesz np czarną farbę ale tylko TROCHĘ i dodajesz dużo wody, mieszasz... robi ci sie strasznie rzadka farba, nią nie da sie malować, do ręki bierzesz duży pędzel przykładasz do "cieczy", pozwalasz aby sam namókł rozcieńczoną wodą/farbą i po prostu przeleć po całym modelu... proste... na początek wystarczy, a potem skapujesz (mam nadzieje) o co w tym chodzi
bierzesz np czarną farbę ale tylko TROCHĘ i dodajesz dużo wody, mieszasz... robi ci sie strasznie rzadka farba, nią nie da sie malować, do ręki bierzesz duży pędzel przykładasz do "cieczy", pozwalasz aby sam namókł rozcieńczoną wodą/farbą i po prostu przeleć po całym modelu... proste... na początek wystarczy, a potem skapujesz (mam nadzieje) o co w tym chodzi
na modelu pozostało drobic washa nałozyc kalki i walnąć matem a oto fotki

a jescze jedno musze poprawic malowanie przy zaczepach pancerza wiezyczki

a jescze jedno musze poprawic malowanie przy zaczepach pancerza wiezyczki
Ostatnio zmieniony 2009-02-14, 11:29 przez FRIDAY, łącznie zmieniany 2 razy.
model w 99% done pozostało jeszcze matem a tak w ogóle to na fotkach model się prezentuje tak sobie w realu jest lepiej bo mam słaby aparat ale jutro wstawie foty w swietle dzienym

Ostatnio zmieniony 2009-02-14, 11:29 przez FRIDAY, łącznie zmieniany 1 raz.
Model zdobiles praktycznie caly w 3 dni
moim zdaniem stanowczo za szybko, nie zwracasz uwagi na detale, nie dajesz farbie wyschnac i kladziesz juz nastepna warstwe, dlatego wszystko sie swieci i jest ta grybo. Dalej dozujesz za duzo kleju :-/
Musisz wyhamowac bo w modelarstwie nie liczy sie ilosc tylko jaklosc z tego co wiem
Plyty mogls porozdzilac i np. jedna zdjac napewno uciekawilo by to model.
W raach off topu przepraszam za ma pisownie ale jestem za graniac i jakos porywa mnie wloski komputr

Musisz wyhamowac bo w modelarstwie nie liczy sie ilosc tylko jaklosc z tego co wiem

Plyty mogls porozdzilac i np. jedna zdjac napewno uciekawilo by to model.
W raach off topu przepraszam za ma pisownie ale jestem za graniac i jakos porywa mnie wloski komputr

koledzy mam pytanie bo jak skończe ten model to niewiem co kupic mam do wyboru http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?g ... teg=100072 lub http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?g ... teg=100072 oba mi się podobają bo mają zimerit i niewiem co wybrac :-/ dlatego prosze o pomoc