deagostini spitfire
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
deagostini spitfire
Witam, dzisiaj w tv widzialem reklame nowej oferty deagostini, chodzi o Samolot spitfire w skali 1:10, spalinowy. Cena za prenumerate wyniesie 1700zl za 71 numerow ogolnie. Moje pytanie jak myslicie czy oplaca sie inwestowac w takie cacko? Czy kupie taniej gdzies indziej???? Fotki i filmik znajdziecie na stronie dea...
To jeszcze nic. Do tego musisz dokupić caly osprzęt typu aparatura, silnik itp rzeczy. A jesli dadza te rzeczy to strach z nimi latać, bo raczej renomowanych firm tam nie dadzą. Czyli za wszystko aby latać ty dasz jakieś 2500-2700 zł. I nie da sie stwierdzić czy to będzie latać. Za tą kasę naprawde można juz gotowe mieć modele 

tu sa gotowe modele i to dużo taniej
http://modele.sklep.pl/product_info.php ... ts_id=1491
http://modele.sklep.pl/product_info.php ... ts_id=1491
Ten model będą zbierać tylko Ci, którzy nie maja żadnego pojęcia o modelarstwie RC. Za te 1700zł ( w prenumeracie - miałem już zamawianą prenumeratę w tej firmie i szczerze odradzam oszustów ) można kupić bardzo dobrze latający model i dużo większy lub o takiej samej rozpiętości za kilka razy mniejsza kasę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dość dużo o tym bublu można poczytać tutaj.
To po prostu kolejna próba naciągnięcia nieświadomych ludzi na kasę. To wszystko jest warte ponad 10x mniej. Za takie pieniądze można kupić przynajmniej 4 modele ARF tego samolotu, w dodatku nieporównywalnie wyższej jakości.
To po prostu kolejna próba naciągnięcia nieświadomych ludzi na kasę. To wszystko jest warte ponad 10x mniej. Za takie pieniądze można kupić przynajmniej 4 modele ARF tego samolotu, w dodatku nieporównywalnie wyższej jakości.
czy ja wiem czy sie opłaca :-/ Jeśli patrząc na cenę to na pewno sie opłaca. Ale ja bym sobie nie kupił, bo po pierwsze jakość nie jest najlepsza o czym świadczy cena. Nie wiadomo też czy śmigło jest wyważone a nie wyważone potrafi zniszczyć silnik. I trzecia rzecz to śmigło nadaje sie tylko pod dany silnik
No niby tak, ale to nie znaczy że dadzą coś porządnego. Oni już tam mają swoich profesorów od wciskania kitu i szajsusnake pisze:według mnie w tym przypadku cena nie świadczy o jakości ponieważ w takich gazetach to zawsze dają za pierwszy numer niską cenę żeby człowiek myślał że dalsze będą też tanie.

Sweet Nightmare

Nie wydaje mi sie ,że jest to wielkie G.... . Składam ten model i powiem ,że sprawia mi to wielka przyjemność, nawet mój syn bardzo sie cieszy gdy przychodza kolejne paczki.Petlakow pisze:Jedno wielkie g.. w papierku po cukierku.
Paczki przychodzą 2 razy w miesiącu po dwie gazety z częściami .
Czasami Deagostini Przysyła paczkę po tygodniu od poprzedniej przesyłki . Składam go od pierwszego numeru i jest już prawie ukończony kadłub . Nie rozumiem kolesi , którzy wolą kupić gotowy model i po prostu latać . "Jacy z was modelarze?????"
Prawdziwy modelarz składa model od podstaw , ustawia, wyważa a następnie oblatuje -TO JEST NAJWIĘKSZA FRAJDA!!!
A może ci kolesie po prostu nie umieją składać takich modeli?
Pozdrawiam wszystkich składających i jeżeli można to podzielcie się jakimiś informacjami technicznymi .
<br>