Ja na razie kleje Pattexem (klejem do drewna) i hermolem.
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Nakładać w małych rozsądnych ilościach a wszystko będzie git. I tak przy okazji:adam9034 pisze:A jak zapobiec białemu nalotowi dookoła spoiny?
potwierdzam, choć często używam tego SG w buteleczkach - na sos'a bym nie wyrobiłedipodium pisze:Patex S.O.S. - najlepszy jaki spotkałem, polecam wszystkim![]()
to to już chyba zależy od warunków wilgotności i temperatury - nie doszukałem się reguły, choć faktycznie sos jakby mniej zabielał. Na ten biały nalot wystarczy trochę lakieru, lub nawet przejechać wilgotnym palem i zniknie.edipodium pisze:prawie nie zostawia nalotu.
e tam - jest całkiem przyjemnyszogun pisze:Sądzę że nie zniósł bym zapachu butaprenu.
polecam "Klej uniwersalny" z firmy Wamod - b. fajny wikolowaty - również polecam!Gregor pisze:Ja kleje cały czas vikolem
Też go używam, ale według mnie za bardzo nitki robi.Kroolo pisze:Od siebie dodam klej polimerowy
PotwierdzamKroolo pisze:szogun napisał/a:
Sądzę że nie zniósł bym zapachu butaprenu.
e tam - jest całkiem przyjemny![]()
No fakt tani nie jest ale jakoś daję radęKroolo pisze:na sos'a bym nie wyrobił
Gorszy jest "kac" po butaprenie ;)Kroolo pisze:szogun napisał/a:
Sądzę że nie zniósł bym zapachu butaprenu.
e tam - jest całkiem przyjemnypolecam Pattex Butapren Plus.
Właśnie ilość chyba nie jest najważniejsza-czasem nakładam CA do zablokowania gwintów, a wtedy leje strumieniami i nalotu nie ma, a czasem użyje tak, jak trzeba, czyli prawie bez kleju, a nalot się pojawia.edipodium pisze:adam9034 napisał/a:
A jak zapobiec białemu nalotowi dookoła spoiny?
Nakładać w małych rozsądnych ilościach a wszystko będzie git.