PzKpfw IV Ausf. H 1/35 + Diorama[relacja]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Bardzo ładny model kombinujesz z nieciekawego zestawu:) Życzę powodzenia:) Też mam takiego na warsztacie ale zepsułem w nim gąsienice i nie wiem co zrobić... Puki co czeka... Proponuje też porozcinać te dodatkowe fartuchy boczne, daje to ładny efekt gdy np. zdejmiesz pojedyńczą sztukę. Pozdrawiam- Mateusz

No faktycznie troche za późno ale jakoś Sobie poradziłem bez tego koloruSchmmitt pisze:Ja od siebie dodam (chyba za późno)że to kolor Gru(u z kropkami)ngrau . Czyli jak sama nazwa wskazuje zielono-szary , w katalogu Humbrola jest to numer 23 a pactra nie ma bezpośredniego odpowiednika .

A co pancerzy bocznych to chyba nie bede ich rozcinał :-> To może również założysz relacje z budowy TWojego PanzeraKabanos pisze:Bardzo ładny model kombinujesz z nieciekawego zestawu:) Życzę powodzenia:) Też mam takiego na warsztacie ale zepsułem w nim gąsienice i nie wiem co zrobić... Puki co czeka... Proponuje też porozcinać te dodatkowe fartuchy boczne, daje to ładny efekt gdy np. zdejmiesz pojedyńczą sztukę. Pozdrawiam- Mateusz![]()

Może niedługo wkleję na forum gotowego Ishermana skończonego jakiś czas temu. Muszę tylko zrobić lepsze zdjęcia bo mnie na innych forach trochę zjechali... a póki co szykuje się Panthera Dragona (premium edition) A co do panzera to narazie leży na parapecie... Pozdrawiam :) Mateusz
edit: Jakby cię interesowała---

edit: Jakby cię interesowała---

Witam
Dość długo mnie tu nie było więc wypadało by zrobić aktualizacje
Wkońcu po wiele próbach udało mi sie stworzyć realistyczną droge polną- ale ocene pozstawiam Wam :->

Plany na najbliższa przyszlośc:
Poprawienie płotku
Pomalowanie i dokończenie stracha
Dokończenie figurek
Narazie tyle.
Pozdrawiam
Dość długo mnie tu nie było więc wypadało by zrobić aktualizacje

Wkońcu po wiele próbach udało mi sie stworzyć realistyczną droge polną- ale ocene pozstawiam Wam :->

Plany na najbliższa przyszlośc:

Narazie tyle.
Pozdrawiam

Co do tych porostów uważam to za bardzo dobry pomysł, czasem na płotach widać zielone ustrojstwa. A sam płot koniecznie ściemnij, bo jest za idealny, pokusiłbym się by podstawka nie była aż tak ponura, pomaluj płot na brązowo, lub jak Matzer proponuje tylko washem przelecieć. Niech wygląda jak płot z bali.
Uczepie się zboża (bo to ma być chyba jego imitacja), koniecznie ubrudź dolną część kłosów jak i możesz tez delikatnie ubrudzić wyższe partie kłosów.
Dalej, jeśli to ma być pole a obok niego droga i zagroda. No to na razie tak niezbyt. Z reguły pole od drogi oddzielone jest rowem (przynajmniej by sie pojawiły elementy zielony, które ożywiłyby podstawkę, może jakieś kwiaty - trochę pofantazjować można).
Jak widzę, to wg. Ciebie zboże rośnie na glinie, nie widziałem czegoś takiego jeszcze. Czarnymi pigmentami przyczernij miejsca gdzie znajduje się fragment pola.
Na razie tyle ale w zanadrzu mam jeszcze kilka uwag i pomysłów.
Pozdrawiam;-)
Uczepie się zboża (bo to ma być chyba jego imitacja), koniecznie ubrudź dolną część kłosów jak i możesz tez delikatnie ubrudzić wyższe partie kłosów.
Dalej, jeśli to ma być pole a obok niego droga i zagroda. No to na razie tak niezbyt. Z reguły pole od drogi oddzielone jest rowem (przynajmniej by sie pojawiły elementy zielony, które ożywiłyby podstawkę, może jakieś kwiaty - trochę pofantazjować można).
Jak widzę, to wg. Ciebie zboże rośnie na glinie, nie widziałem czegoś takiego jeszcze. Czarnymi pigmentami przyczernij miejsca gdzie znajduje się fragment pola.
Na razie tyle ale w zanadrzu mam jeszcze kilka uwag i pomysłów.
Pozdrawiam;-)
Chodziło mi nie do końca o wash tylko o przybrudzenie bo kto widział taki płot jak jest na dioramce aby był pomalowany? Ja widziałem jedynie nie malowane i przybrudzone przez naturę.A jeśli chcecie łoszować drewno to gratulacje.
Proponuje nie malować tylko spróbować oddać efekt starości.
ale można delikatnie suchym pędzlem przyciemnić :)Haluś pisze:Widzieliście porosty na płotach? Fajnie ja też. Ile one miały długości/szerokości. Teraz podzielcie to przez 35.... :->![]()