[relacja] STAR 28
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Faktycznie, hmm...silnik wygląda jak nie przyrównując... kloc.
Aleee, kilka dodatkowych części z pewnością załatwi sprawę.
Ja dodałbym coś na górę (w tym trochę zaokrąglił) żeby urozmaicić blok silnika, np: Jeśli to diesel to z nitki lub drutu możesz wykonać przewody od wtryskiwaczy i takie tam...
Powodzenia!

Aleee, kilka dodatkowych części z pewnością załatwi sprawę.
Ja dodałbym coś na górę (w tym trochę zaokrąglił) żeby urozmaicić blok silnika, np: Jeśli to diesel to z nitki lub drutu możesz wykonać przewody od wtryskiwaczy i takie tam...

Powodzenia!
piter16, z góry nic nie ma bo całość będzie zasłonięta przez kabinę.
Te elementy po bokach dokleiłem żeby patrząc od spodu było cokolwiek widać.
Od tyłu silnik będzie zasłaniać skrzynia ładunkowa więc nie będę więcej z nim kombinować.
Aktualizacja postępów w budowie:
Powoli ale skutecznie powstaje osprzęt przy ramie.
- zbiornik paliwa
- zbiornik powietrza
- układ wydechowy

CDN ...
Te elementy po bokach dokleiłem żeby patrząc od spodu było cokolwiek widać.
Od tyłu silnik będzie zasłaniać skrzynia ładunkowa więc nie będę więcej z nim kombinować.
Aktualizacja postępów w budowie:
Powoli ale skutecznie powstaje osprzęt przy ramie.
- zbiornik paliwa
- zbiornik powietrza
- układ wydechowy

CDN ...
Całkiem możliwe ale gdybym zrobił to prosto to wał wyszedł by gdzieś na wysokości poprzeczki ramy.Abdomen pisze:Ale czy ten silnik nie jest zbyt pochylony?
Trudno powiedzieć bo w rysunkach nie dopatrzyłem się tego jak powinien być zamontowany.
Jak przyjdzie kabina to całość będzie widoczna tylko od spodu, bo kabinę planuję zamontować "na stałe".
Pozdrawiam.
Silnik powinien być poziomo, a wychodzący ze skrzyni biegów wał napędowy na swoich końcach ma przeguby kardana pozwalające na przemieszczanie się góra dół tylnego mostu.IRON_84 pisze:gdybym zrobił to prosto to wał wyszedł by gdzieś na wysokości poprzeczki ramy.
Trudno powiedzieć bo w rysunkach nie dopatrzyłem się tego jak powinien być zamontowany.
Silnik już poprawiłem.
Okazało się że miejsce w których było zaznaczone miejsce mocowania poprzeczki pod silnik było za wysoko.
Co do przegubów kardana to masz Wojtku rację jednak robiąc wszystko zgodnie z miejscami zaznaczonymi w wycinance nawet te przeguby by nie pomogły.
Moim zdaniem już na tym etapie mogę powiedzieć że instrukcja do modelu jest co najmniej uboga.
Autor wycinanki co chwilę odwołuje się do instrukcji obsługi i eksploatacji Stara 28, której nie udało mi się zdobyć co wcale budowy modelu nie ułatwia.
Swoją drogą chciałbym zobaczyć to auto zrobione w standardzie.
Pozdrawiam.
Okazało się że miejsce w których było zaznaczone miejsce mocowania poprzeczki pod silnik było za wysoko.
Co do przegubów kardana to masz Wojtku rację jednak robiąc wszystko zgodnie z miejscami zaznaczonymi w wycinance nawet te przeguby by nie pomogły.
Moim zdaniem już na tym etapie mogę powiedzieć że instrukcja do modelu jest co najmniej uboga.
Autor wycinanki co chwilę odwołuje się do instrukcji obsługi i eksploatacji Stara 28, której nie udało mi się zdobyć co wcale budowy modelu nie ułatwia.
Swoją drogą chciałbym zobaczyć to auto zrobione w standardzie.
Pozdrawiam.
Witam.
Korzystając z ostatniego dnia urlopu zabrałem się za kabinę.
Generalnie części słabo pasuję bez docinania lub doklejania się nie obejdzie.
Na razie mam zrobiony "szkielet kabiny i część wnętrza jdnak do końca droga daleka.
Zdjęcia:

Teraz relacja trochę zwolni bo zaczynają się studia i praca.
Pozdrawiam.
Korzystając z ostatniego dnia urlopu zabrałem się za kabinę.
Generalnie części słabo pasuję bez docinania lub doklejania się nie obejdzie.
Na razie mam zrobiony "szkielet kabiny i część wnętrza jdnak do końca droga daleka.
Zdjęcia:

Teraz relacja trochę zwolni bo zaczynają się studia i praca.
Pozdrawiam.