[Pytanie] Jaki klej?

Poznajemy nowe techniki modelaowania, sklejania...

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
adik941

[Pytanie] Jaki klej?

#1 Post autor: adik941 » 2007-12-05, 22:01

Jaki klej jest najlepszy do sklejenia A-10 Thunderbolt II z MM

Pozwoliłem sobię zmienić temat, żeby był czytelniejszy.
Pozdrawiam, Czesio
.
Ostatnio zmieniony 2007-12-05, 22:11 przez adik941, łącznie zmieniany 2 razy.

Czesio

#2 Post autor: Czesio » 2007-12-05, 22:22

Jest tylko tematów na to pytanie, a Ty i tak nasmarowałeś kolejny post, po pewnie, po co szukać, lepiej napisać kolejny temat po raz „enty” i czekać sobie spokojnie, aż znajdzie się ktoś, kto cierpi na brak czasu i poda odpowiedź na tacy.
Obserwuję Cię kolego na innym forum i powiem tyle, że tam też nie zacząłeś dobrze swojej kariery. Radzę popracować nad sobą.

http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t= ... light=klej

http://www.sklejmy.com/viewtopic.php?t= ... light=klej

To efekty wyszukiwania po wpisaniu słowa „klej” do wyszukiwarki na forum. Spróbuj następnym razem, zanim zapytasz, to naprawdę nie boli.

A tu gratisowo polecam ten wątek:

http://www.sklejmy.com/dload.php?action=file&id=2

Bo coś mi się zdaje, że Ci się przyda.
Pozdrawiam.

adik941

#3 Post autor: adik941 » 2007-12-05, 22:30

TZn tem poradnik juz mam ale nie wiem który wybrac klej sorki za nabijanie postów

Czesio jesli moge wiedziec na jakim to forum mnie obserwujesz??

Czesio

#4 Post autor: Czesio » 2007-12-05, 22:42

adik941 pisze:TZn tem poradnik juz mam ale nie wiem który wybrac klej sorki za nabijanie postów

Czesio jesli moge wiedziec na jakim to forum mnie obserwujesz??
Ehh... zero zaradności i czytania ze zrozumieniem.
Jeśli nie wiesz to kup wszystkie i testuj sobie, który Ci się spodoba w pracy, tego używaj. Najlepiej ucz się z własnych doświadczeń, (chociaż nie zawsze).
Ja używam do podklejania szkieletu na karton Butaprenu, do łączenia poszycia i prac zewnętrznych używam UHU w żelu (można kupić w większych supermarketach, zaleta jego jest taka, że nie śmierdzi, jest bezbarwny, da się go zdrapać z modelu. Wada jest jego to, że wchodzi w dziwną reakcję z Super Glue i zostawia wtedy białe ślady), a do detali lub przyłapania elementu używam Super Glue.
Kleju BCG używam bardzo rzadko, zazwcyczaj nasączam nim elementy by się łatwiej kształtowały np. do zwijania w ciasne rulony.
Klej BCG to nic innego jak zwykły szkolny klej w tubce z napisem: Brand Clear Glue. Ja go kupiłem w sklepie z artykułami papierniczymi za 0, 50 zł za 50 ml.

A propos obserwacji to śledzę Twoją karierę na KW. Z tego, co widziałem to dostałeś tam już szeroką poradę na temat korzystania z wyszukiwarki.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Matrix_OST

#5 Post autor: Matrix_OST » 2007-12-14, 23:36

Sorki, że dopiero teraz piszę, ale prędzej nie zauważyłem tego tematu.Ja myślę że na początku samym dasz radę zwykłym butaprenem. I to powinno Ci w zupełności wystarczyć.Ja kiedyś kleiłem tylko budziem. I nigdy mnie nie zawiódł. Koszt też nie duży bo około 3 za tubkę...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Techniki Modelarskie”