Miłego oglądania :)
Witam wszystkich miłośników modelarstwa !!!
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam wszystkich miłośników modelarstwa !!!
Witam wszystkich sympatyków modelarstwa !!! Mam na imię Tomek i bawię się w modelarstwo od mniej więcej roku. Dużo mi jeszcze brakuje i w zakresie techniki i praktyki, ale staram się, by każdy mój model był lepszy od poprzedniego. Liczę, że tutaj znajdę dużo ciekawych informacji i opinii również o moich modelach. Pozdrawiam serdecznie !!!!

Witam r-t .
Całość najpierw pomalowałem kolore, Africa Yellow Firmy Pectra (nr A20). Jak porządnie wyschło pokryłem całość kolorem RAF Dark Earth również Pecrty (nr A115) dość mocno rozcieńczonym. Potem to był już eksperyment. Jak troche przeschło wziąłem suchy pędzel i starałem sie zetrzeć tą farbe. Dzięki temu model sie pobrudził i nie wyglądał tak monotonnie żółto. Myśle, że efekt całkiem niczego sobie.
A co do motocykla to masz racje to BMW R75. Postaram sie o fotki.
Teraz do galerii chce dodać Tygtysa Królewskiego. Pierwszy malowany model po kilku letniej przerwie.
Pozdro
Całość najpierw pomalowałem kolore, Africa Yellow Firmy Pectra (nr A20). Jak porządnie wyschło pokryłem całość kolorem RAF Dark Earth również Pecrty (nr A115) dość mocno rozcieńczonym. Potem to był już eksperyment. Jak troche przeschło wziąłem suchy pędzel i starałem sie zetrzeć tą farbe. Dzięki temu model sie pobrudził i nie wyglądał tak monotonnie żółto. Myśle, że efekt całkiem niczego sobie.
A co do motocykla to masz racje to BMW R75. Postaram sie o fotki.
Teraz do galerii chce dodać Tygtysa Królewskiego. Pierwszy malowany model po kilku letniej przerwie.
Pozdro
Gąsienica odstaje od koła zamachowego co łatwo można stwierdzić, widać wszystkie zęby koła. Poza tym górny bieg taki dziwny, raz gąsienica idzie prosto, raz opada w dół. A jak już opada to jakoś dziwnie, wygląda jakby ogniwka sie krzywo skleiły, a to chyba model Tamki z gumowymi gąskami. Bee... gąsienice mi sie nie podobają. Siatka też, reszta jest ok