Letov S.328 1/72- relacja

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
StanLog

Letov S.328 1/72- relacja

#1 Post autor: StanLog » 2007-09-27, 21:41

Witam :-)
Jest to mój pierwszy model po bardzo długiej przerwie, a dokładnie to 5 letniej przerwie. Na samym początku zaznaczę, że ten model jest testowy i głównie chodzi mi o sprawdzenie areografu. Nigdy wcześniej nie używałem tego, zawsze było malowanie pędzelkami, no ale technika idzie do przodu i teraz można mieć za przyzwoite pieniądze coś co się chciało mieć dawno temu :-D .
Wybór padł na stary model Letova. Dlaczego? Dlatego, że to jest model który znalazłem w domu. Kiedyś go dostałem od kogoś niestety bez instrukcji, śmigła i ze strasznymi kalkami. Ogólnie mówiąc cały model straszy swoją jakością. ale na ponowne oswojenie się z modelarstwem wystarczy ;-)
tak wygląda pudło tego(najlepsza jest cena na boku 330zł :mrgreen: ):
Obrazek

A teraz to co się znajduje w środku:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zacząłem od robienia połówek:
Obrazek
Obrazek

Po zaszpachlowaniu paru dziur i wyszlifowaniu przyszedł czas na myjkę:
Obrazek

Jutro postaram się dać kolejne fotki z relacji
Pozdrawiam
StanLog

Awatar użytkownika
SmokHaosu

#2 Post autor: SmokHaosu » 2007-09-28, 15:24

Hej, tak się składa, że posiadam ten model razem z instrukcją :mrgreen:

Jeśli Cię interesuje to tu: http://s004.wyslijto.pl/?file_id=56159783086758351725

Awatar użytkownika
StanLog

#3 Post autor: StanLog » 2007-09-28, 18:29

Wielkie dzięki :-> . Uratowałeś mi skórę :-D . Możesz być pewien, że wykorzystam tą instrukcję :mrgreen: . Jeszcze raz wielkie dzięki :->
Pozdrawiam StanLog

Awatar użytkownika
StanLog

#4 Post autor: StanLog » 2007-09-29, 23:18

Mała aktualizacja. Miała być co prawda wczoraj ale niestety mam "bardzo "porządnego" dostawcę internetu... Dobra do rzeczy, tak jak mówiłem nie traktuję tego modelu aż tak poważnie by odzwierciedlić go tak jak w realiach. Prawdę mówiąc bardzo trudno raczej jest zrobić to w tym modelu patrząc na to co zawiera, a ja go traktuję jako naukę, powrót do modelarstwa i sprawdzenie tego czego jeszcze wcześniej nie używałem z technik modelarskich, a inny też powód to taki, że już od jakiegoś czasu czeka na mnie Mustang P51-B do którego się zabiorę już porządnie;-)
Konsole:
Obrazek
Obrazek

Płozy:
Obrazek

Fotel pilota:
Obrazek

Zmontowany cały kokpit(nie było tego dużo):
Obrazek
Obrazek

Połówki:
Obrazek