IVECO TURBOSTAR PEKAES

Galerie i warsztaty z budowy

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kroolo

#16 Post autor: Kroolo » 2007-07-25, 15:01

Halo? Ludzie! Spokojnie!

Dyskwalifikacja w konkursie to jedno, a ban to drugie. Za co niby miałby go kubamich1, dostać?

Nie doczytał, fakt: jego błąd (ile razy samemu czegoś nie doczytałem...) - wycofał się więc z konkursu i chciał nam pokazać swoją ciekawą i wartą uwagi pracę, a tutaj od chamów i oszustów... Nieco więcej dystansu!

Wstyd trochę Panowie, nie sądzicie? :oops:

Awatar użytkownika
Sprudin

#17 Post autor: Sprudin » 2007-07-25, 15:04

...ten mój tekst o banie miał być lekkim sarkazmem/ciężkim żartem... :oops: Przepraszam jeśli został inaczej zrozumiany...

Awatar użytkownika
Kroolo

#18 Post autor: Kroolo » 2007-07-25, 15:07

Sprudin pisze:...ten mój tekst o banie miał być lekkim sarkazmem/ciężkim żartem... :oops: Przepraszam jeśli został inaczej zrozumiany...
jak widać niektórzy nie zrozumieli go... taki urok forum. Mam nadzieję że kubamich1 będzie kontynuował swój model i pokaże nam postępy!

kubamich1

#19 Post autor: kubamich1 » 2007-07-25, 15:21

Słuchaj kolego Sprudlin ,przede wszystkim dzięki za w miarę ludzkie podejście do sprawy.Nie miałem zamiaru nikogo oszukać ,nie zapoznałem się dokładnie z regulaminem( nauczka na całe życie po tej akcji) i to mnie nie usprawiedliwia. Przeczytałem w pośpiechu że jest taki konkurs i skopiowałem swoje relacje z innych for. Mam już wiele osiągnięć na swoim koncie , nawet modelem Dafa z naczepą Nooteboom który nieświadomie wystawiłem do konkursu na tym forum w niedzielę 22 lipca zająłem na konkursie Master Mini Truck w Opolu III miejsce chociaż model nie jest jeszcze gotowy! Ja swoich modeli nie robię na wyścigi , ale często zdarza się że robię trzy ciężarówki naraz- w zależności od nastroju i natchnienia twórczego.A najbardziej wkurza mnie to że im mniejszy wiek w podpisie tym bardziej ordynarne odzywki.Dlatego uważam że jednak lepiej nie startować w tym konkursie , niech Ci młodzi gniewni pokażą co potrafią. Ja byłem na kilku konkursach ze swoimi ciężarówkami i nie chwaląc się z 50% z nich przywiozłem jakieś nagrody,więc niech się wykażą nie będe im przeszkadzał.

Awatar użytkownika
Marek

#20 Post autor: Marek » 2007-07-25, 15:29

I to tłumaczy sprawę. Jasne wyjaśnienie i wszystko jest w porządku.

Głupio wyszło.
Ze swojej strony przepraszam, za nazwanie "oszustwem". Ale oszustwo przez przypadek, przecież też występuje. ;-)

kubamich1

#21 Post autor: kubamich1 » 2007-07-25, 15:54

Ja bym to raczej nazwał pomyłką- zdecydowanie ostrożniejsze określenie.

Awatar użytkownika
Radzio65

#22 Post autor: Radzio65 » 2007-07-26, 00:18

Mam zdjęcia z budowy Harleya z przed dwóch lat. Model już dawno skończony. W zasadzie mógłbym przez nieuwagę pominąć pierwszy punkt regulaminu i wystawić model do konkursu. A co tam ... olać resztę.

Gratuluję osiągnięć na konkursach i życzę jeszcze wielu nagród. Prestiż konkursów na których oceniają nie dokońca sklejone modele jest niewątpliwie wielki. A modele in-box też tam można wystawiać ?
Przepraszam za złośliwość , ale mimo że ładnie sklejasz to akurat tę nagrodę powinieneś przemilczeć. Bądź co bądź model nie był skończony - chwalić się nie ma czym.

Młodzi są pyskaci - emocje ponoszą, można wybaczyć choć zwrócić uwagę co zapalczywszym należy, to fakt (ale podstawy do wkurzenia mieli - to też fakt).

Myślę młodzi będą chcieli się wykazać z jak najlepszej strony. Napewno nie wszystkim wyjdzie tak jakby chcieli. Każdy kiedyś zaczynał. Ty też. No chyba , że jesteś wyjątkiem i od pierwszego modelu było już mistrzostwo świata.

Fajnie byłoby, żebyś popatrzył na całą sprawę z naszego punktu widzenia.

I fajnie byłoby jakbyś wziął udział z jakąś cieżarówką udział w konkursie tylko, że ja już nie wierzę w Twoje dobre intencje - raczej znów będzie nieuwaga i pomyłka :-/

To tak na spokojnie małym tytułem wyjaśnienia.

kubamich1

#23 Post autor: kubamich1 » 2007-07-26, 02:47

Co do tego modelu to pokazywałem go jako coś co mam akurat na warsztacie , jest już prawie ukończony , brakuje w nim jeszcze paru drobiazgów.Rozsuwana naczepa jest prawie całkowicie mojej produkcji. Z innego modelu naczepy pochodzi tylko podłoga.Widocznie tak się spodobał na konkursie w Opolu że dostałem nagrodę- i na pewno nie uważam że to jest jakiś wstyd dla mnie , czy dla tego konkursu.

A co do Twojej wiary w moje intencje no to już na to nic nie poradzę, nie wiem czego musiałeś doświadczyć wcześniej że masz takie do tego podejście , napisałem przecież że wystawiłem te modele na skutek nie doczytania reguł konkursu. Po tym jak raczej nie zostało to zaakceptowane postanowiłem wycofać je i zacząłem usuwać z tytułów dopiski konkursowe.Usunąłem z dwóch ,a z trzeciego nie zdążyłem, po padł internet - Tobie pewnie nigdy nie nawalił co? Potem musiałem wyjść z domu na rehabilitację, a po powrocie zobaczyłem to co tu się stało.Przykro mi z tego powodu że poczuliście się wszyscy oszukani , pewnie nikt z Was nie popełnia błędów.W konkursie nie startuje.
Ostatnio zmieniony 2007-07-26, 03:23 przez kubamich1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kroolo

#24 Post autor: Kroolo » 2007-07-26, 03:25

Proszę już o koniec tego offtopa, a Ciebie kubamich1, o kontynuowanie relacji. Pozdrawiam!

Lucas HS

#25 Post autor: Lucas HS » 2007-07-26, 08:54

Ja tez przepraszam za to co napisałem. Być może rzeczywiście nie powinienem się w ten sposób wypowiadać. Może nie doczytałeś, może zrobiłeś to co zrobiłeś celowo. Uważam jednak, że nie mogłeś nie mieć czasu na doczytanie skoro miałeś czas na wrzucenie kilku relacji. I jeszcze jedno: dzękuję niektórym, że być może próbowali mnie usprawiedliwić, ale nie potrzebnie, bo zrobiłem źle i przyznaje się do tego. Dokończ oczywiście relację, bo model zapowiada się świetnie jednak na przyszłość prosiłbym o większą dokładność w czytaniu regulaminów konkursów. Ostatnią sprawą jest to co ktoś napisał, żebym pokazał co ja potafię i dlaczego nie wrzuciłem swojej relacji. Po pierwsze nie wstydzę się swoich umiejętności, bo jak dla mnie są one całkiem zadowalające! Otóż jestem w trakcie budowy Spitfire Mk1.a 1:24 i nie lubię robic (tak jak niektórzy) kilku modeli naraz, chcę skończyć to co zacząłem i dopiero potem brać się za co innego.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie i warsztaty”