Ciekaw jestem czy pokazał byś te swoje modele, których plany widać na zdjęciu z kotkiem.
No to ja myśle że moge pokazać jak najbardziej

Więc na początek powiem ze te modele to zeczy tworzone juz nawet 3-4 lata temu i powastawały one z mysle o tzw. wargameing'u. Chyba wiadomo o co chodzi o ile dobrze to napisałem

Na początek Pz.Kpfw.II z Revella (ex Machbox) 1:76

Opel Blitz, a właściwie to jego odlew w distalu z Airfix'a w 1:72 czy tam 1:76. Odlewany bo jeszcze 2-3 lata temu był taki momęt na rynku zenie bylo dostepnych modeli Blitz'a w 1:72 ani 1:76. To Ople holuje to LIG 7,5cm czyli lekkie dzialo piechoty, wykonane z papiera od podstaw.

Następny model to typowo niemiecki pojazd, czyli Sherman z działem 76mm. Alenie martwcie sie, okazuje sie ze troche niemcy tego zdobyli na aliantach i z powodzeniem uzywali. Model Revella tez w 1:72 (nie wiem po co to pisze i tak wszystkie sa w tej samej skali)

Teraz mala przerwa, nie ma IIwojny, teraz bedzie Iwojna

StuGIV firmy, skali... Ma dodanego dowodce z modelu KingTigera Italerii, niestety w trakcie "walk" w rejonie Falese i Argentan stracil MG i oslony z lewej strony.

Kolejny ciagnik i jego dzialko czyli Sd.Kfz11 & Pak 40.

Dosyc chyba poprularny "garbus"

I cos z klimatu Paws'a, Kettenkraft Academy

Sd.Kfz 222 czyli Horch panc. taki sam jakim jezdzil w serialu "Alo-Alo" nie jaki Gruber. Niestety stracil kolo w czasie "walk" o Budziszyn. Modelik Airfixa.

I z nowu cos ala Paws. Malutki lazik Typ82 czyli nie jaki "kibelwagen". Niestety obecnie ma on zauwazalne "nie bojowe" uszkodzenia bedace dowodem na to ze nawet najwyzsza polka nie oprze sie zadnemu koteczkowi.

CDN