Jest to moja kolejna relacja, w tym czasie pracuje nad trzema modelami (tydzień temu w piątek pracowałem na trzy fronty, trochę tego trochę tego), a więc otworzyłem tą relacje na konkurs sklejmy.com, jest to model wagonu pancernego PanzerJagerWagen z wydawnictwa GPM 8/2005, skala 1:25, stopień trudności 2 w skali do 3. Wymiary modelu długość 40cm, szerokość 12cm, wysokość 11cm.
Zdjęcie okładki:

Jedynym błędem wycinanki jest to że rysunki montażowe i części szkieletu wieży są na tej samej stronie, czyli na jednej stronie rysunki a na drugiej części, ale zrobiłem kopie i wszystko jest OKI.

Taka mała ciekawostka:
W wagonie wykorzystano wieże czołgów Panzer IV H. Wagon dołączano do nowo formowanych pociągów pancernych typu BP 44 m.in. PZ.Zug 74. Budowa wagonu przepada na rok 1944.
RELACJA
Pierwsze co zrobiłem to połączyłem części 1 i 1a w jedną całość, i nakleiłem na tekturę 1 mm. W ten sposób powstała platforma na której będzie działo, i od dołu cały mechanizm kołowy (nie wiem jak to nazwać). Wtedy przykleiłem wręgi 1b i 1c, i między to weszły dwie podłużnice ramy 1j i 1m. Przykleiłem też usztywnienia burt 1k, oraz elementy wsporcze lemiesza 1d, 1f i 1e (te białe). Oraz nakleiłem 1i, czyli te duże pudło co jest na środku platformy.
A teraz zdjęcia:

I to na tyle, dziwnie to wygląda nie przypomina wagonu, ale niedługo się to zmieni.
Jak jakieś pytania to pisać. Oczywiście prace nad Cleo i Dzikiem są prowadzone.
Pozdrawiam Bartosz