Witam wszystkich.
Mam problem z kołami do Bishopa z Modelika. Jak ktoś może widział lub wie, nie są one jednolicie pomalowane tylko są na nich jakby refleksy świetlne co wygląda tak, że odechciewa się sklejania tego modelu Czy można jakoś przerobić je na komputerze tak żeby nadać im jednolity kolor Jak coś mogę wstawić skan tych kół. Chcąc je pomalować po sklejeniu trzeba by malować cały model a tego bym nie chciał.
Można to zrobić chociażby w darmowym odpowiedniku Photoshopa, GIMPie. Jeśli umieścisz tutaj dobrej jakości skany, postaram się coś wykombinować .
Pozdrawiam
Radek
Nie bardzo, nie da się ustawić dobrze zmniejszenia jaskrawości na zaznaczonych obszarach. Popytaj guru GIMPa, oni na 100 % będą wiedzieć jak to zrobić, aby to miało ręce i nogi. Popytaj na gimpuj.info itp.
Możesz pokolorować To dawaj. Pobierz sobie kolor z mojego skanu i powinno być dobrze Znak wodny jak się da to usuń a dolny rząd przywróć. A nie dało by się jakoś nanieść tych Sróbek itp od nowa na ten szkic żeby troche wyraźniejsze to było
Tak wygląda pierwszy wydruk. Jakośc jest wystarczająca żeby to skleić :->
Do tego poprawiłem kilka niedociągnięć jak niepomalowany ząbek przy kole napędzającym.